Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Співпраця в освітній сфері педагогів поріднених міст Умані (Україна) та Гнєзно (Польща)

           Важливим моментом у розвитку польсько-українського партнерства між містами Гнєзно і Умань є продовження співпраці освітян поріднених міст з України та Польщі в офіційному форматі.

           2–3 березня 2021 року за ініціативи української сторони, ЦПРПП відділу освіти Уманської міської ради, розпочався перший етап проєкту «Організація дистанційного навчання як однієї із форм здобуття  загальної середньої освіти». Мета проєкту: ознайомитися та  поділитися досвідом застосування педагогами ЗЗСО м.Умані, школи №3 Святого Войцеха м.Гнєзно (Польща) інформаційно - комунікаційних технологій та сервісів у власній педагогічній діяльності під час дистанційного навчання.

          З вітальним словом до учасників міжнародної онлайн-трансляції звернувася Радослав Собковяк, директор школи №3 Святого Войцеха м.Гнєзно, який розповів про технічні можливості та дистанційні технології ефективного навчання польських учнів. Під час онлайн-конференцій польські колеги презентували ведення шкільної документації в електронній версії,  програму Microsoft Teams як базову платформу освітнього процесу під час дистанційного навчання  в їхньому закладі освіти та різноманітні  ІКТ.

          Польський вектор є найбільш перспективним з усіх напрямків поріднення, особливо в контексті обміну досвідом освітян в умовах  сьогодення. Як влучно зазначає полоніст Євген Голибард, «український і польський народи поставлені Творцем поряд саме для створення культури майбутнього; культури, яка об‘єднує класику Латинського Заходу з традиціями православного Сходу; культури чітких структур і технологічного порядку організації життя з культурою широкого спектра почуттів і емоцій. Дві  багатющих ментальності, два взаємодоповнюючі способи мислення українського і польського народів у центрі Європи – це унікальний арсенал цінного історичного і генетичного досвіду, багатюще джерело нових ідей і можливостей».



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas