Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Онлайн семінар-практикум міського методичного об’єднання вчителів 1-х класів закладів загальної середньої освіти м. Умані

        18 березня 2021 року в режимі онлайн відбулось засідання ММО вчителів 1-х класів ЗЗСО з теми «Медіаграмотність в умовах розвитку цифрового суспільства» на базі Початкової школи №2 Уманської міської ради Черкаської області.

        Розпочала роботу семінару-практикуму в режимі онлайн на платформі Zoom Ніколіч І.М., вчитель початкових класів ЗОШ № 9,керівник ММО, ознайомила колег з метою роботи: формування медіаграмотності молодшого школяра засобами медіаосвіти. Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Руденко Н.Л. зазначила, що програма НУШ пропонує вчителеві зміст, очікувані та обов’язкові результати щодо формування основ медіаграмотності учнів.

         Керовану доповідь-презентацію «Медіаграмотність в умовах  розвитку цифрового суспільства»,  змістовно насичену теоретичними поняттями з теми,  підготувала для колег Жук Н.М., вчитель початкових класів (ПШ №2).

         Чичук З.І., вчитель початкових класів ЗОШ №1, презентувала в прямому ефірі практикум «Як навчити дітей виявляти неправду та орієнтуватися в медіапросторі». Доповідач охарактеризувала методи медіаосвіти за рівнями пізнавальної діяльності, використання їх в освіті, а також сучасну систему медіа.

         Практикум «Медіаграмотність молодших школярів – новий результат початкової освіти»  провела з учасниками онлайн-засіданння Заботлотна О.П.,   вчитель початкових класів (ЗОШ №14), яка  продемонструвала  алгоритм використання цікавих медіаресурсів: Word Wall, колеса фортуни, тощо. Освітянка  зазначила, що використання медіа у навчанні покращує ефективність освітнього процесу, підвищує інтерес до знань учнів, допомагає швидко отримувати великий обсяг корисної інформації, надає можливість працювати спільно, використовуючи онлайн-інструменти та пристрої.

        Список посилань на інтернет-ресурси з теми, всі матеріали семінару-практикуму  і рекомендації, вироблені фахівцями центру професійного розвитку педагогічних працівників, освітяни відправили на власний методичний сайт: https://umanstudy.at.ua, - з метою їх подальшого використання у роботі.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas