Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Участь спеціалістів психологічної служби у виставці педагогічних технологій «Освіта Умані - 2018»

12 січня 2018 року на базі Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 – колегіум» відбулась щорічна виставка педагогічних технологій «Освіта Умані», яка проводиться з метою сприяння розвитку творчості освітян навчальних закладів міста, пропаганди кращих здобутків, інноваційних пошуків, упровадження ефективного педагогічного досвіду, реалізації пріоритетних напрямів використання інноваційних технологій у навчально-виховному процесі. У цьому році спеціалістами психологічної служби на виставку представлено 7 робіт, а саме:

1. Методичний посібник «Проблеми мотивації учнів до навчальної діяльності» автори Лісовенко В.А., практичний психолог НВК №7-колегіум та Любонько С.В., учитель англійської мови НВК №7-колегіум. В методичному посібнику здійснено спробу представити теоретичні й практичні аспекти навчальної мотивації школярів, зокрема сутність цього поняття та запропоновані методи діагностики мотиваційної сфери учнів різних вікових груп. Особливу увагу приділено формам і методам, що сприяють формуванню позитивного ставлення до вивчення іноземної мови. Посібник адресовано педагогам, практичним психологам.

2. Методичний посібник «Шляхи профілактики та подолання конфліктів у навчальному середовищі» укладачі Тарасюк Т.В., соціальний педагог ЗОШ №11, Ільніцька М.О., практичний психолог ЗОШ №11. У методичному посібнику розглядаються основи психологічного супроводу конфліктів і конфліктних деформацій особистості. Розміщено адаптований комплекс соціально-педагогічних та психологічних методик, що дають змогу здійснювати профілактику конфліктних ситуацій. Посібник адресовано практичним психологам, соціальним педагогам та класним керівникам закладів загальної середньої освіти та всіх, хто бажає отримати знання щодо конфліктів.

3. Методичний посібник «Розвиток інклюзивного простору: від теорії до практики» укладачі Андрущенко О.М., заступник директора ЗОШ №4, Пею Г.В., Паламарчук Н.В., Шевчук Л.Б., асистенти учителя в інклюзивних класах ЗОШ №4, Пісняк В.С., вчитель початкових класів ЗОШ №4, Терещук В.М., вчитель музики ЗОШ №4. Методичний посібник включає в себе основні напрямки діяльності вчителя та асистента вчителя в інклюзивному класі, методику проведення занять з практичним психологом та з музикотерапії.

4. Методичний посібник «Любій малечі про цікаві речі» укладачі Мишолов Н.В., вихователь-методист ДНЗ №15, Мишолов Ю.В., практичний психолог ДНЗ №15. В методичному посібнику представлені теоретичні та практичні матеріали по впровадженню пізнавального діалогу за методикою М. Монтессорі. Методичний посібник призначений для широкого використання вихователями дошкільних навчальних закладів, батьками та студентами.

5. Методичний посібник «Діагностичний інструментарій в роботі педагогів закладу дошкільної освіти» укладач Музиченко К.С., соціальний педагог ДНЗ №30. У методичному посібнику зібрані психодіагностичні методики для дослідження пізнавальної, емоційно-вольової, особистісної сфери дошкільників, міжособистісних стосунків та готовності дітей дошкільного віку до шкільного навчання. Посібник адресовано педагогам, практичним психологам та соціальним педагогам.

6. Міською творчою групою практичних психологів у складі: Алєксєєнко Ю.В., завідувач ПМПК, Бурла В.В., практичний психолог ЗОШ №8, Веровенко О.В., практичний психолог НВК №24, Воробйова А.С., практичний психолог ЗОШ №1 та керівник міської творчої групи практичних психологів, Добрянська Н.В., практичний психолог ЗОШ №4, Мурзак Н.А., практичний психолог НВК №1, Лісовенко В.А., практичний психолог НВК №7-колегіум, Саврацька О.І., практичний психолог ЗОШ №14. На виставку педагогічних технологій представлено методичний посібник «Психологічні особливості особистості». Даний методичний посібник присвячено особливостям діяльності працівників психологічної служби системи освіти. У посібнику зібрано психодіагностичні методики для вивчення темпераменту, характеру, здібностей учнів. Розраховано на працівників психологічної служби.

7. Міською творчою групою соціальних педагогів у складі: Нелюб В.В., соціальний педагог ЗОШ №1, Бойко С.В., соціальний педагог НВК - міська гімназія, Шевчук Л.Б., соціальний педагог ЗОШ №4, Тарасюк Т.В., соціальний педагог ЗОШ №11, Краснюк Л.С., соціальний педагог ЗОШ №14 та керівник міської творчої групи соціальних педагогів. На виставку педагогічних технологій представлено методичний посібник «Аспекти соціально-педагогічної профілактики мобінгу і булінгу». У методичному посібнику представлені анкети та опитувальники з питань обізнаності учнів з проблемою насильства, психодіагностичні методики по виявленню схильності до проявів агресії та жорстокості в підлітків, заняття з елементами тренінгів та матеріали для проведення батьківських лекторіїв, занять з педагогічними працівниками. Посібник розрахований на працівників психологічної служби та педагогічних працівників.

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas