Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Змагання з топографії

       29 квітня будуть організовані та проведені змагання з топографії серед учнів закладів загальної середньої освіти . Відповідно до плану роботи відділу освіти, станції юних туристів м. Умані на 2020/2021 навчальний рік, з метою покращення географічної підготовки учнів загальноосвітніх  навчальних закладів, удосконалення топографічних умінь та навичок, підвищення туристичної майстерності учасників змагань.

Мета та завдання змагань

         Змагання з топографії проводяться з метою популяризації і пропаганди туризму як активного способу життя.

        Основними завданнями є:

  • поглиблення знання учнів з топографії;
  • покращення вміння читати карту, робити топографічну зйомку місцевості, користуватися компасом та картою;
  • підвищення туристської майстерності учасників змагань.

Час та дата проведення змагань

          Змагання проводяться 29.04.2021 р. на території Центрального стадіону. Старт першої команди о 15.00, всі наступні з інтервалом 10 хв.

Учасники змагань, заявки

        До участі в змаганнях допускаються учні закладів загальної середньої освіти 6-8 класів (молодша вікова група) та 9-11 класів (старша вікова група). Склад команди – 3 особи (незалежно від статі).

        Попередні заявки на участь у змаганнях подаються до 21. 04.2021 р.(на кожну підгрупу окремо) на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

        Іменні заявки на участь у змаганнях завірені печаткою закладу подаються в день змагань.

Програма змагань

       Команди стартують з інтервалом (орієнтовно 5-10 хв). Графік старту команд буде доведено після отримання попередніх заявок.

Змагання складаються з двох частин – теоретичної та практичної.

        У першій, теоретичній, частині команди дають відповіді на тестові запитання з таких тем: топографічні знаки, читання рельєфу, визначення азимуту та сторін горизонту, масштаб, орієнтування за місцевими ознаками. Час виконання завдання до 15 хв.

        Друга частина змагань, практична – «Орієнтування на розміченій дистанції» (з використанням елементів конкурсу «Пластун» гри Сокіл «Джура»).

        Команда має пройти маршрут на місцевості, який складається з орієнтирів, позначених маркуванням (кольорова стрічка). Рухаючись по маршруту команда визначає азимути (за допомогою компаса) та відстані між орієнтирами (візуально або кроками). Результати вимірювань записують у маршрутному листі. Час виконання завдання до 15 хв. Команда може використовувати свій компас.

Використання допоміжних засобів для вимірювання відстані заборонено.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas