Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Декада профілактики негативних проявів в учнівському середовищі

     З метою удосконалення профілактичної роботи та посилення пропаганди здорового способу життя, покращення системи ранньої профілактики негативних проявів у листопаді 2021 року в закладах загальної середньої освіти проведено декаду профілактики негативних проявів в учнівському середовищі, в рамках якої проведено: бесіди, години спілкування, інформаційні хвилинки з тем: «Про корисне та шкідливе», «Скажімо палінню: Ні!», «Профілактика ВІЛ/СНІДу та венеричних захворювань», «Режим дня і його виконання», «Вплив алкоголю, наркотиків і тютюну на здоров’я дітей», «Раціональне харчування - запорука здоров’я», «Здоровʼя і фізичне виховання» , «У здоровому тілі, здоровий дух» та інших; конкурс соціальної реклами «Бути здоровим – це круто»; зустрічі з представниками «Клініки, дружної до молоді»; фестиваль агітбригад «Здорова людина – успішна країна». Відбулися інтегровані уроки вчителів біології та основ здоров’я.  Під час декади пройшли дні здорового харчування. Діти смакували корисними продуктами та знайомилися з їх вмістом.

     Проведено зустрічі з працівниками сектору ювенальної превенції Уманського РУП ГУНП в Черкаській області. Учні слухали розповіді правоохоронців про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, види і підстави адміністративної відповідальності малолітніх осіб. Працівники поліції дали змістовні відповіді на запитання учнів щодо булінгу, його основні прояви та форми, попередили, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля, дали поради, як уникати булінгу та яка відповідальність передбачена за нього. Під час правової бесіди поліцейські нагадали дітям основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність і як їх уникнути.

     Формування здорового способу життя в закладах загальної середньої освіти  не обмежується проведенням тематичних декад. Протягом усього навчального року педагогічні працівники  і надалі проводитимуть заходи ранньої профілактики негативних проявів в учнівському середовищі!

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas