Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар – практикум для музичних керівників дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів початкових шкіл міста з теми «Використання інформаційно – комунікаційних технологій в роботі музичного керівника»

     Одним із важливих завдань всебічного розвитку сучасної дитини є виховання музичної культури. Сприйняття музики – складний  процес, що вимагає від людини уваги, пам’яті, розвиненого мислення, різноманітних знань.

     25 листопада 2021 року на базі дошкільного навчального закладу №18 (завідувач Пентій О. В.) в онлайн – режимі відбувся семінар – практикум для музичних керівників дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів початкових шкіл міста з теми «Використання інформаційно – комунікаційних технологій в роботі музичного керівника».

      Головною метою семінару було удосконалення професійних компетентностей педагогів щодо ефективності використання  інформаційно – комунікаційних технологій, підвищення теоретичного рівня, здійснення диференційованого підходу до вибору форм і змісту музичного виховання.

     Науково – методичний модуль розпочала вихователь – методист ДНЗ №18 Денисенко Т.А., ознайомивши педагогів з галузями застосування ІКТ в сучасному закладі дошкільної освіти. Музичний керівник ДНЗ №18 Бегерська І.В. та інструктор з фізичної культури Галак Н.Ю. представили відео – фрагмент співпраці музичного керівника та інструктора з фізичної культури у створенні аудіо – та відео – ранкової гімнастики для дітей раннього віку. Також Бегерська І.В. продемонструвала фрагмент навчального фільму «Українські народні танці».

     Під час практичного модулю учасники семінару переглянули майстер – класи музичних керівників ДНЗ №5 Кузнєцової А.А. «Музично – естетичний розвиток дітей раннього віку за допомогою українського фольклору» та ДНЗ №28 Шумко Ж.М. «Інноваційний підхід у розвитку музичних здібностей дітей дошкільного віку з використанням  мнемотехніки у співах». Музичний керівник ПШ №2 Кулятова А.І. провела цікавий та насичений майстер - клас «Розвиток музично – творчих  здібностей у процесі навчання дітей грі на дитячих музичних інструментах». Свій досвід з теми «Креативні пошуки педагога у створені нових форм музичної діяльності» представила Кузьменко О.В., музичний керівник ДНЗ №30. З досвідом роботи «STREAM – освіта дошкільників: між предметна інтеграція в освітній діяльності» познайомила музичний керівник ДНЗ №25 Петруша Т.І.

     Наприкінці семінару всі учасники мали можливість обговорити та висловити свої враження про захід.  Керівник МО Подлєсна Т.В.(музичний керівник ДНЗ №12) ознайомила присутніх з рекомендаціями.

     Консультант ЦПРПП Кузьменко І.М. підсумувала, що інформатизація системи освіти висуває нові вимоги до педагога і його професійної компетентності. Педагогічні працівники повинні не лише вміти користуватись сучасним мультимедійним обладнанням, а й створювати свої власні навчальні ресурси і широко впроваджувати їх у своїй педагогічній діяльності. Але водночас не варто забувати  і те, що комп’ютерні технології не можуть і не повинні замінити живе спілкування педагога з дитиною.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas