Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

     З метою привернення уваги громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків з 25 листопада по 10 грудня 2021 року у закладах загальної середньої освіти проведено Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства».

      Педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти проведено інформаційно-просвітницьку роботу серед учнівської молоді, а саме: виховні заходи, години спілкування, уроки толерантності,  інформаційні дайджести, присвячені проблематиці прав людини, інформаційно-освітні заходи з питань правової освіти учнівської молоді та попередження насильства у сім'ї із залученням працівників «Клініки дружньої до молоді», правоохоронних органів, заняття з елементами тренінгу щодо проблем жорстокого поводження з дітьми з тем: «Життя без насильства», «Школа рівних можливостей», «Як протистояти кібербуллінгу», виставки малюнків, колажів з тем: «Діти України про свої права», «Моя родина без насильства», «Моє життя у сім’ї та школі», фотовиставки «Сім’я – простір без насилля», «Щаслива родина - щаслива дитина», сімейний флешмоб «Галявина любові», імітаційну гру для учнів 1-4 класів «Якщо тебе ображають»,  демонстрацію соціальних відеороликів, презентацій та ін.

            Символами акції «16 днів без насильства» є стрічки трьох кольорів – синього, білого та червоного. Так, 25 листопада 2021 року у закладах загальної середньої освіти проведено акцію «Біла стрічка» до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня 2021 року  проведено акцію «Червона стрічка», з метою відзначення Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом. Загальношкільна акція «Синя стрічка — проти насильства» проходила з 25 листопада по 10 грудня 2021 року. Школярі носили сині стрічки, які символізували духовне єднання й нетерпимість до жорстокості. Проведена робота була спрямована на формування у здобувачів освіти  нетерпимого ставлення до насильства.

    Акція закінчилась, але ми переконані, що результати спільної роботи учнів і педагогів дадуть плідні результати. Адже тільки у вільному демократичному суспільстві зі свідомими громадянами можливий успіх і процвітання кожної родини і держави в цілому.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas