Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

семінар – практикум для вчителів предмета «Захист України» закладів загальної середньої освіти м. Умані з теми «Вступ до курсу тактичної медицини. Причини превентивних смертей унаслідок бойових травм. Етапи надання домедичної допомоги»

     10 грудня 2021 року на базі Комунального закладу фахової передвищої освіти «Уманський медичний фаховий коледж» Черкаської обласної ради відбувся  семінар – практикум для вчителів предмета «Захист України» закладів загальної середньої освіти м. Умані з теми «Вступ до курсу тактичної  медицини. Причини превентивних смертей унаслідок бойових травм. Етапи надання домедичної допомоги».

     Семінар проводився з метою ознайомлення учасників з основними методами роботи щодо здобуття старшокласниками знань з порядку надання домедичної допомоги в умовах бойових дій та надання практичних навиків.

      Науково – методичний модуль розпочав учитель предмета «Захист України» навчально-виховного комплексу "Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання" Уманської міської ради Черкаської області  Бугайчук О.О., ознайомивши присутніх зі вступом до курсу тактичної медицини. Вчителі проаналізували світовий досвід надання долікарської допомоги в перші хвилини поранення та окреслили основні питання, на які  слід звернути увагу учням.

     Учасники семінару переглянули ряд відеороликів з основ тактичної медицини та чітко вибудували алгоритм дій з виявлення типу поранення та надання допомоги.

      Практичний модуль для учасників семінару провела викладач хірургічних дисциплін Комунального закладу фахової передвищої освіти «Уманський медичний коледж» Олексієнко О.М.. Особливу увагу звернено  на порядок надання домедичної допомоги постраждалим у перші хвилини поранення. Зі всією серйозністю та розумінням ситуації віднеслись педагоги до демонстрації та  відпрацювання умінь та дій під час  надання допомоги: накладання джгута та шини, зупинка кровотечі, підготовка пораненого до транспортування.  У ході семінару займались практикою. Також пригадали певні деталі цивільної домедичної допомоги,  зокрема, як слід надавати серцево – легеневу реанімацію, що робити під час удушення, як допомогти при втраті свідомості.  Наприкінці семінару всі учасники мали можливість обговорити та висловити свої враження про захід. Керівник  міської професійної спільноти учителів предмета «Захист України»  Дорофеєв О.В. ознайомив присутніх із рекомендаціями.

     Консультант ЦПРПП Кузьменко І.М. підсумувала, що дані навики знадобляться не лише для надання допомоги в умовах бойових дій, а і в повсякденному житті.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas