Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-практикум учителів фізики

      17 грудня 2021 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 ім. М.П.Бажана центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради проведено семінар – практикум для вчителів фізики з проблеми «STEM-освіта - потреба сучасного освітнього процесу». Відкрила семінар консультант ЦПРПП  Тетяна  Плющ, яка розповіла про впровадження  STEM-технологій у закладах загальної середньої освіти міста.

    З доповіддю «STEM-освіта як освітній пазл  НУШ. Популярність STEM-освіти» виступила вчитель фізики школи №11 Зінаїда Павленко.

  Про інтеграцію навчання як засіб реалізації STEM-освіти  розповіла учасникам семінару кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання УДПУ імені Павла Тичини Марина Декарчук

    Вчитель фізики школи №11 Олександра Анциферова провела для педагогів майстер-клас «Використання приладів STEM-лабораторії на уроках фізики». Педагоги ознайомились з практичним застосуванням технічних засобів та наочного приладдя STEM-лабораторії, інтерактивного програмного забезпечення mozaBook, що розвиває просторову уяву, новітнім демонстраційним обладнанням для проведення лабораторних робіт з фізики.

    Олександр Солоп, вчитель фізики школи №11, продемонстрував відеофрагмент дистанційної лабораторної роботи з використанням інтерактивного симулятора PhetSimylations, провів практичне заняття з учасниками семінару з електрики та магнетизму за допомогою приладдя STEM-лабораторії.

  Під час проведення методичного діалогу вчителі фізики міста відзначили науковість, практичну спрямованість семінару.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas