Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

День Соборності України

        22 січня 2022 року Україна відзначатиме 103 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки — однієї з ключових подій Української революції 1917–1921 років. Це день, який об'єднав українців східної та західної частин країни, в наші дні є особливо актуальним.

         Протягом тижня у закладах загальної середньої освіти проведено різноманітні тематичні заходи: уроки пам’яті, інформаційні патріотичні хвилинки, виховні години, бесіди, «круглі столи» з тем: «Захід, схід – одна країна, це – Соборна Україна», «З Україною в серці», «Ми – українці!», «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна» та інших; для учнів 1-4 класів проведено експрес-гру «Що ти знаєш про Україну?»; оформлено інформаційні стенди, книжкові виставки; для учнів 5-7 класів проведено патріотичний флешмоб «З Україною в серці»; для учнів 8-11 класів проведено фоточеленджі, інтелектуальні ігри, естет-шоу (виставки малюнків, плакатів, леп буків) з тем: «День Соборності - національне свято України», «Україніада», «Україна єдина». Учні 10-11 класів переглянули документальний фільм «День Соборності України. Акт злуки: відтворення історичної правди». Під час перегляду діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

        Школярі впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті непохитні цінності, які завжди будуть шановані в Україні.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas