Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Нарада заступників директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти

     В Україні триває реформа освітньої галузі, метою якої є нова якість освіти. Її модернізація спонукає і до змін у виховній системі закладів загальної середньої освіти.

     Так, 27 січня 2022 року у залі засідань управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради відбулася нарада заступників директорів з виховної роботи з нагальних питань освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти.

     У ході наради присутні ознайомилися із нормативно-правовими документами, які є пріоритетними й актуальними та регламентують організацію та здійснення освітньої діяльності закладів освіти на сучасному етапі.

      Головний спеціаліст відділу освіти управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Світлана Чорна ознайомила присутніх зі станом реформування шкільного харчування в Уманській міській територіальній громаді.

      Головний спеціаліст відділу освіти управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Інна Піскун інформувала про умови проведення основних етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у ІІ півріччі 2021/2022 навчального року. Крім цього учасники наради розглянули питання щодо проведення заходів з національно-патріотичного виховання із застосуванням різним форм роботи.

     Головний спеціаліст відділу освіти управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Інна Толобистюк ознайомила присутність із планом заходів на 2022 рік з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка була розроблена в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської. Учасники заходу розглянули основні напрями Національної стратегії, які передбачають усунення бар’єрів, а також ознайомилися із електронним «Довідником безбар’єрності», який створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.

     Розглянуто і ряд інших організаційних питань.

     Важливо, щоб організатори освітнього процессу у закладах загальної середньої освіти були готовими до оперативних змін та інноваційної варіативності!



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas