Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар –практикум учителів хімії

      Центром професійного розвитку педагогічних працівників 01 лютого 2022 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 ім. В.І.Чуйкова проведено онлайн-семінар – практикум для вчителів хімії з проблеми «Реалізація наскрізних змістових ліній при викладанні хімії». Відкрила семінар консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Тетяна Плющ. Вона розповіла учасникам семінару про компетентнісний підхід у навчанні, який передбачає інтеграцію змісту курсу хімії та інших предметів на основі провідних соціальних й особистісних ідей, що втілюються в сучасній освіті: уміння вчитися, екологічна грамотність і здоровий спосіб життя, соціальна та громадянська відповідальність, ініціативність і підприємливість.

      Відеопрезентацію досвіду роботи «Методика реалізації наскрізних змістових ліній при викладанні хімії» представила вчитель хімії ЗОШ №5 Ольга Гречин. Вона також провела майстер-клас щодо створення учнями мініпроєктів «Екологічні проблеми нашого краю», що є одним із засобів реалізації змістової лінії «Громадянська відповідальність».

     Ольга Гречин провела для вчителів відеоекскурсію на водоочисну станцію стічної води в селі Собківка. Цей відеоролик був створений нею для перегляду на тематичних уроках хімії з метою становлення екологічної свідомості школярів  шляхом реалізації наскрізної лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток».

    Підсумок семінару було проведено у формі методичного діалогу, учасники відзначили, що  семінар – практикум був надзвичайно корисним, та дали високу оцінку всім проведеним онлайн - заходам.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas