Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Компетентнісно орієнтоване навчання на уроках історії

    Перехід сучасної школи до компетентнісної моделі навчання та впровадження вчителями нових технологій, інструментів в освітньому середовищі є важливою умовою Нової української школи.

    Центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради на базі Полянецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено онлайн - семінар – практикум для вчителів історії з проблеми «Сучасний інструментарій компетентнісно орієнтованого навчання як спосіб активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти».

   Відкрила семінар консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Плющ.

    З презентацією досвіду роботи  «Інструментарій вчителя історії у сучасній школі» перед учасниками семінару виступила керівник міської професійної спільноти вчителів історії та правознавства Надія Рудик. Вона продемонструвала методику використання освітніх онлайн платформ LearningApps, WordArt, Kahoot, 3D реконструкцій, QR-кодів при вивченні суспільних наук.

     Лариса Роїк, вчитель історії Полянецької школи,  ознайомила присутніх із використанням методу «Історичний портрет» для розвитку компетентностей учнів Нової української школи, звернувши увагу на сучасні форми та методи роботи вчителя історії, та презентувала авторський посібник «Портретна галерея», який буде представлений на обласній виставці-конкурсі «Нова українська школа Черкащини».

    Заступник директора з навчально-виховної роботи Полянецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лариса Полянчук  провела для вчителів практичний інтенсив «Компетентнісний урок як інструмент НУШ»,  на якому вчителі в онлайн-форматі працювали з інтерактивними вправами, аналізували компетентності, створювали та розв’язували компетентнісні завдання, активно долучалися до Гугл-опитування.

    Підсумок семінару було проведено у формі методичного діалогу, учасники відзначили його практичну спрямованість та дали високу оцінку всім проведеним онлайн – заходам.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas