Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень правових знань

    З 6 жовтня по 13 жовтня 2022 року в закладах загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади проходив Тиждень правових знань, присвячений Дню юриста.

    Незважаючи на дистанційний формат освітнього процесу, в навчальних закладах відбулись заходи, які сприяли формуванню в учнів правової культури та правової свідомості, підвищенню рівня знань та поінформованості щодо реалізації та захисту своїх прав, популяризації юридичних професій. Для учнів 5-9 класів організовано конкурс малюнків «Я маю право на Мир, ні - війні!», «Світ моїх прав». На онлайн - виховних годинах класні керівники залучали дітей до дискусій про особливості юридичних професій, права та обов’язки дітей в умовах воєнного часу. В режимі онлайн учні розв’язували кросворди, ребуси, детективні загадки з правової тематики, відбувались перегляди відеопрезентацій з теми «Цікаве про юридичні професії».

    Для учнів 9-11 класів проведено інтелектуально-правові ігри, під час яких здобувачі освіти змогли продемонструвати свою ерудицію, знання повноважень юридичних спеціальностей, пов’язаних з державною службою, коментувати правові ситуації. В бібліотеках під час Тижня працювали тематичні виставки літератури.

   Досвідом проведення заходів Тижня можуть поділитись зі своїми колегами педагоги Уманських гімназій №№ 5,7, Полянецької гімназії, Уманського ліцею №1.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas