Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-практикум учителів історії

        6 грудня 2022 року центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради спільно з Уманською гімназією №5 проведено семінар-практикум для вчителів історії закладів загальної середньої освіти Уманської територіальної громади з проблеми «Розвиток критичного мислення в процесі проблемно-пошукової і дослідницької діяльності учнів на уроках історії в умовах дистанційного навчання».

Відкрила семінар консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Плющ. У своєму виступі  розповіла про сучасні технології формування критичного мислення учнів та їх роль для  постійного вдосконалення професійних вмінь та навичок педагогів, в тому числі  щодо формування критичного мислення, яке є запорукою ефективної роботи з учнями в школі.

З доповіддю, у формі презентації «Застосування технологій критичного мислення на уроках історії. Дослідницька діяльність учнів на уроках історії», перед учасниками семінару виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Уманської гімназії №5   Ніна Дем’янчук.

Заняття з елементами тренінгу «Критичне мислення як засіб формування та розвитку творчих здібностей школяра» провела для педагогів учитель правознавства Уманської гімназії №5  Мирослава Пересунько.              

Учителі історії взяли активну участь у психологічному практикумі «Психологічні аспекти розвитку критичного мислення в учнів», проведений Наталією Бондаренко, практичним психологом Уманської гімназії №5.  

Учасниками семінару вироблено рекомендації щодо методики використання сучасних технологій формування критичного мислення  на уроках історії.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas