Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар – практикум з української мови

Центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради на базі Уманського ліцею № 1  Уманської міської ради Черкаської області (директор Таміла Скарбовська) 04 січня 2023 року  проведено семінар – практикум міської професійної спільноти вчителів української мови та літератури з теми «Нова українська  школа  - простір освітніх можливостей».

         Метою заходу було визначення шляхів розкриття основних аспектів роботи вчителів української мови та літератури  в умовах становлення НУШ; формування нового бачення напрямків професійного зростання. 

         Семінар розпочала Інна Трохименко, консультант, який виконує функції керівника ЦПРПП. Вона  ознайомила з програмою заходу , акцентувала увагу  на  нормативних  документах, якими керуються педагоги у своїй освітній діяльності, та на основних завданнях  освітяни міста-виховати освічену, всебічно розвинену, відповідальну особистість, патріота, здатного до інновацій заради розквіту України.                               Ольга Мусієнко, заступник директора з виховної роботи УЛ №1,   ознайомила учасників семінару з історією  розвитку освітнього закладу та  проблемою, над якою працює педколектив.

         Перед учасниками виступив Василь Денисюк, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та  методики її навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з теми «НУШ: бар’єри та перспективи», спрямував учителів на вирішення низки педагогічних проблем.

         Наталія Недомовна, учитель української мови та літератури, поділилася досвідом роботи з української літератури в 5 класі НУШ.  Були представлені  інтерактивні вправи на повторення  й узагальнення вивченого матеріалу.

         Доповідь «Руханка як важлива складова сучасного освітнього процесу в умовах НУШ» презентував  учитель Роман Островський.  Педагог звернув увагу на малорухливий спосіб життя дітей  під час дистанційного  навчання і наголосив, що рухливі ігри, вправи для очей повинні стати складовою кожного уроку.

         Учителі Людмила Яременко, Юлія Майдебура  показали майстер – клас щодо застосування інтерактивних методів на уроках української мови та літератури для забезпечення вимог НУШ у науково – педагогічному проєкті «Інтелект України». Демонстрували  відео  уроків, апробовували інноваційні форми роботи, активними учасниками яких були педагоги.

         У ході обговорення теми семінару учасники поділилися власним досвідом, педагогічними знахідками, виробили рекомендації



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas