Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-практикум учителів історії

        03 березня 2023 року на базі Уманської гімназії №11 Уманської міської ради центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради проведено семінар-практикум для вчителів історії закладів загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади з проблеми «Формування громадянської та соціальної компетентностей на уроках історії в умовах реалізації  Концепції  «Нова українська школа». Відкрила семінар  консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Плющ. У своєму виступі зазначила важливу роль вчителя у процесі розвитку свідомої, самодостатньої особистості шляхом формування громадянської та соціальної компетентностей під час вивчення предметів суспільно-гуманітарного циклу.

          З доповіддю «Формування громадянської та соціальної компетентностей - одне з основних завдань Нової української школи» перед учасниками семінару виступив учитель історії Михайло Дудник.

        Учитель історії Алла Науменко поділилась досвідом з питання формування громадянської компетентності учнів на уроках історії через проєктні технології. Вона також провела  майстер-клас «Використання ігрових та інтеграційних методик на уроках історії». Педагоги працювали в групах, виконуючи  завдання, які вчать учнів працювати з різними джерелами інформації, аналізувати історичні події, розв’язувати хронологічні задачі, робити висновки, висловлювати свою думку.   

 Семінар отримав високу оцінку з боку учасників.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas