Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Шевченківські дні у закладах загальної середньої освіти Уманської МТГ

      Щороку на початку березня в Україні традиційно відзначають Шевченківський тиждень.З метою вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка, поглиблення знань учнів про життєвий шлях Кобзаря, розвитку в учнів емоційного інтелекту та любові до прекрасного, виховування патріотизму, поваги і любові до спадщини поета та традицій Батьківщини учасники освітнього процесу здійснили цікаву й пізнавальну подорож життєвим і творчим шляхом генія українського народу.На виконання річного плану відділу освіти управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Черкаської області 2022-2023 рр., у закладах загальної середньої освіти Уманської МТГ з 6 по 10 березня 2023 р. було проведено низку заходів, присвячених 209 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка: віртуальна мандрівка «Шляхами великої долі», урок-подорож «Стежками дитинства Тараса Шевченка», конкурс ілюстрацій до творів Кобзаря, години спілкування “Весна починається з Шевченка”, фотоквест-візуалізація цікавих фактів із життя поета, проєкт «По-новому “мовою емодзі” зобрази поезію Т.Г.Шевченка», музичний батл за творами поета, які стали піснями, вікторини, квести, інсценізації тощо.

       Надзвичайно цікаво і захоплююче презентовано  у шкільних  бібліотеках книжкові композиції: виставка-вшанування «Кобзареве слово», виставка-портрет «Великому Кобзареві присвячується», книжково-ілюстративна виставка «Україна і Шевченко», виставка колажів з використаннямQR-кодів «Цікаві факти про Тараса Шевченка».

       Учні 5-9 класів ЗЗСО Уманської МТГ стали учасниками сертифікованих змагань всеукраїнської освітньої платформи «На урок», яка розробила унікальний конкурс“Таємниця генія Шевченка”.

     Талановиті учні взяли участьу загальноміському проєкті сценічних читань «Ми – з України», присвяченому 209 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

     Про геніального поета Тараса Григоровича Шевченка ми,здається, знаємо все. Однак у котрий раз відкриваємо нові факти про генія українського народу,вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його пророчі слова.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas