Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-тренінг міської професійної спільноти вчителів 2-х класів закладів загальної середньої освіти Уманської МТГ

17 березня 2023 року центром професійного розвитку педагогічних працівників  управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради на базі Уманської початкової школи№3 проведено семінар-тренінг  з теми «Програма соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН) і як вона працює в початковій школі» для міської професійної спільноти вчителів 2-х класів.

Наталія Руденко, консультант центру,окреслила і активізувала питання про соціально-емоційне та етичненавчання за допомогою якого діти набувають знання, погляди та навички для формування здорової особистості; розуміння емоцій і управління ними; постановки й досягнення особистих та колективних цілей; відчуття та виявлення емпатії учасниками освітнього процесу; встановлення та підтримки позитивних взаємин; прийняття відповідальних рішень.

Педагогами Уманської початкової школи №3 реалізовано наступні завдання:

  • теоретичні аспекти проблеми семінару розкрила в інтерактивній доповіді досвідчений педагог Лариса Касьянова;
  • психологічний коментар «психологічної аптечки», м’яких навичок «softskills» здійснено Мариною Мінченко, практичним психологом;
  • тренінговий блок із застосуванням практик СЕЕН «Колір», «Звук» провела Людмила Прилипко, вчитель-новатор і координатор професійних спільнот.

             Наталія Руденко ознайомила учасників семінару-тренінгу із рекомендаціями. Людмила Коваль, керівник  міської професійної спільноти вчителів 2-х класів, провела аналіз роботи та перспективного планування методичних заходів для освітян.

 

 

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas