Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Декада профілактики негативних проявів в учнівському середовищі

      В умовах воєнного стану в Україні значно зростає загроза життю та здоров’ю дітей, а також ризик вчинення різних форм жорстокого поводження з ними, адміністративних чи кримінальних правопорушень по відношенню до дітей. Свобода від насильства – одне з основних прав людини. Факти насильства і жорстокості щодо дітей викликають особливе занепокоєння.

      З метою привернення уваги громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків у закладах загальної середньої освіти систематично проводяться профілактичні та правопросвітницькі заходи.

       З 03.04.2023 по 14.04.2023 проходитиме декада профілактики негативних проявів в дитячому та молодіжному середовищі. Сьогодні на нараді членам міської професійної спільноти класних керівників презентовано буклети із рекомендаціями щодо виявлення та реагування на випадки поводження з дітьми в умовах воєнного стану, розроблені Міністерством соціальної політики України, Міністерством внутрішніх справ України у співпраці з ЮНІСЕФ Україна. Рекомендації описують поняття жорстокого поводження, адміністративних та кримінальних правопорушень відносно дітей, поняття загрози життю та здоров’ю дітей, а також телефони, за якими можна отримати допомогу.

Наводимо їх додатково:

Національна гаряча лінія для дітей та молоді (консультування дітей та молоді щодо проблем в особистих стосунках, непорозумінь з батьками, насильства чи жорсткого поводження, консультації психолога, юриста та соціальних працівників щодо випадків порушення прав дитини) – 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 111 (з мобільного);

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації – 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 123 (з мобільного).

         Сподіваємося, що представлені матеріали будуть корисними для широкого кола освітян.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas