Про затвердження плану проведення курсів підвищення кваліфікації керівних та педагогічних працівників і організацію навчального процесу у 2022 році

      Відповідно до Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII, типового Положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 06.10.2010 № 930, Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800, зі змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України № 1133 від 27.12.2019 року, інших нормативно-правових документів у галузі освіти, плану роботи комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» (далі – інститут) на 2022 рік, схваленого вченою радою інституту (протокол № 5 від 20.12.2021), керуючись Постановою Кабінету Міністрів України «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.1997 № 695 і наказом інституту «Про порядок надання платних освітніх та інших послуг» від 04.01.2021 № 01, на виконання замовлень відділів (управлінь) освіти і закладів освіти обласного підпорядкування Черкаської області щодо підвищення кваліфікації керівних і педагогічних працівників освіти у 2022 році та з метою надання якісних освітніх послуг щодо підвищення кваліфікації освітян області

 

     НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити план проведення курсів підвищення кваліфікації керівних та педагогічних працівників освіти Черкаської області на базі інституту на 2022 рік.
  2. Навчання організувати як:

2.1. Комплексні курси підвищення кваліфікації керівних та педагогічних працівників освіти очної (додаток 1), очно-дистанційної (додатки 2, 3) та дистанційної форм навчання (додаток 4).

2.2. Курси спеціалізованої освітньо-професійної підготовки педагогічних працівників очної форми навчання (додаток 5).

  1. Завідувачу відділу координації фахового та спеціалізованого професійного розвитку особистості Окороковій Н.М. та завідувачу відділу координації дистанційної освіти, стажування та пролонгованого підвищення кваліфікації Лєсніковій Ю.В. здійснювати:

3.1. Зарахування на очну, очно-дистанційну та дистанційну форми навчання згідно замовлень відділів (управлінь) освіти та керівників закладів освіти обласного підпорядкування.

3.2. Підготовку свідоцтв встановленого зразка та супровідну документацію щодо їх видачі згідно з наказами про зарахування на навчання.

3.3. Організацію проживання в гуртожитку готельного типу «Мрія» слухачів курсів підвищення кваліфікації (за потребою).

  1. Науково-методичним та методичним працівникам інституту, кураторам навчальних груп:

4.1. Укладати навчально-тематичні плани курсів підвищення кваліфікації відповідно до затверджених освітніх програм.

4.2. Подавати навчально-тематичні плани курсів підвищення кваліфікації, погоджені проректорами з навчально-методичної роботи та науково-методичної роботи, на затвердження ректору інституту не пізніше, як за 3 дні до початку навчання.

4.3. Здійснювати реєстрацію педагогічних працівників, які будуть підвищувати кваліфікацію на базі інституту, в перший день роботи курсів підвищення кваліфікації (очна та очно-дистанційна форми навчання) або в переддень початку навчання (дистанційна форма навчання).

4.4. Розміщувати на сайті інституту списки слухачів, які успішно пройшли навчання, не пізніше як через 3 дні по закінченню курсів підвищення кваліфікації.

  1. Надавати освітні послуги на платній основі відповідно до наказу по інституту «Про порядок надання платних освітніх та інших послуг» працівникам закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, приватних закладів освіти та закладів позашкільної освіти, які не фінансуються з обласного бюджету на статті підвищення кваліфікації педагогічних працівників, педагогам з інших установ та організацій, а також з інших областей України.
  2. Відповідальність за перебування педагогів у гуртожитку готельного типу «Мрія» покласти на завідувача господарства гуртожитку Трофименка Є.К.
  3. Контроль за оплатою освітніх послуг, виготовлення документів про освіту та проживання в гуртожитку готельного типу «Мрія» слухачами курсів підвищення кваліфікації покласти на головного бухгалтера Лозу Ю.М.
  4. Здійснення моніторингу якості підготовки на курсах підвищення кваліфікації покласти на проректора з науково-методичної роботи Назаренко Г.А.
  5. Контроль за виконанням плану курсів підвищення кваліфікації та оформлення супровідної документації покласти на проректора з навчально-методичної роботи Дзюбак Р.М.
  6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.


 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.