Семінар-практикум в режимі онлайн ММО вихователів ГПД з теми « Технології розвитку критичного мислення»

       22 січня 2021 року в режимі онлайн відбувся семінар-практикум міського методичного об’єднання вихователів груп продовженого дня ЗЗСО міста Умані з теми «Технології критичного мислення» на базі Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 – медична гімназія».

        Відкрила семінар Гурза О.В., керівник ММО вихователів ГПД, яка привітала учасників семінару з Днем Соборності України та побажала плідної праці колегам.

        Учасники зібрання  отримали детальну інформацію про формування критичного мислення у молодших школярів з презентованої                   лекції-практикуму «Розвиток критичного мислення», яку представила  Неминуща І.Т. (вихователь ГПД НВК № 10). Педагог ґрунтовно розкрила тему семінару, залучила до практичної роботи «Сенкан» учасників,  а також  запронувала огляд-презентацію науково-методичної літератури з проблеми.

        Майстер-клас «Інтелект-карта: мистецтво мислити ширше» був проведений вихователями ЗОШ №11 Шарган Ю.В. та Корой І.М., які практично ознайомили колег з  наскрізними компетентностями критичного та системного мислення: творчістю та ініціативністю. Адже в сучасній школі головне завдання вчителя – не накопичення дитиною інформації, а засвоєння нею інтелектуальних технік, які є складовими культури і невід’ємною частиною змісту освіти. Головним у навчанні має бути інтерес, розвиток пізнавальної активності школярів, формування в них позитивного ставлення до навчання і результатів своєї праці.

         Руденко Н.Л., консультант ЦПРПП, виступила у прямому ефірі з рекомендаціями щодо використання  педагогами методів та прийомів, що сприяють формуванню критичного мислення учнів початкових класів під час освітнього процесу в умовах роботи ГПД. Організатори онлайн-семінару-практикуму подякували доповідачам-вихователям ГПД, учасникам дистанційного зібрання за плідну роботу, наголосили на важливості професійного зростання педагога, його прагнення до саморозвитку, самовдосконалення та самовираження, що створить оптимальні умови для розвитку і навчання учнів, які в свою чергу навчаться втілювати оригінальні ідеї, критично мислити, приймати нестандартні рішення. 

        Своїми враженнями від участі у роботі онлайн-семінару-практикуму освітяни активно поділилися в чаті групи «ММО вихователів ГПД» https://www.facebook.com/groups/260857135247961/?ref=share, де зберігаються всі матеріали  для подальшого їх використання.

 

             



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.