Шляхи підвищення ефективності освітнього процесу на уроках історії.

       Центром професійного розвитку педагогічних працівників відділу освіти проведено онлайн - семінар для вчителів історії ЗЗСО на базі НВК «Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання» з проблеми «Шляхи підвищення ефективності освітнього процесу на уроках історії».

        З презентацією «Розвиток творчих здібностей учнів засобом використання активних методів навчання на уроках історії»  виступив учитель І.А.Пікалюк. Він розповів про використання інноваційних  і традиційних педагогічних технологій при викладанні історії. Вчитель відзначив сучасні  освітні  технології, які застосовуються у навчальному процесі: метод проектів, що передбачає навчання через відкриття, розв’язання проблемних ситуацій, мультимедійні технології у формі презентацій, інформаційні технології.

      Вчитель історії Д.О.Рябоконь провела з учасниками семінару практичне заняття «Використання онлайн - серверу ThingLink на уроках історії». Ознайомила з ресурсом Thinglink, який сприяє формуванню предметної компетентності, надає учням можливість краще сприймати навчальний матеріал завдяки візуалізації (графіки, текст, відео, звук тощо). На прикладі теми «Національно - визвольна війна під проводом Б. Хмельницького» вчитель довела дієвість і ефективність даного ресурсу, розкрила і продемонструвала власні доробки.

       У ході проведення заходу учасники ознайомилися з досвідом педагогічної діяльності вчителя історії М.Г. Омельянова, який презентував присутнім власну систему роботи щодо використання нетрадиційних форм навчання на уроках історії. Педагоги мали змогу ознайомитись із методикою використання віртуальних екскурсій музеями України, світу.  

     Семінар мав практичну спрямованість. У ході методичного діалогу, який провела консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Т.М.Плющ, присутні обмінялись думками щодо проблеми семінару, відзначили актуальність питань, які були розглянуті на семінарі.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.