ТИЖДЕНЬ ПСИХОЛОГІЇ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

         Вже традиційно, в квітні, у закладах загальної середньої та дошкільної освіти міста пройде Тиждень психології, метою якого є створення умов для формування психологічної культури учнів та педагогів, покращення психологічного мікроклімату в закладах, пізнання внутрішнього світу людини через аналіз власної діяльності та через спілкування з іншими людьми. Тиждень психології запланований у цьому році на 19-23 квітня, оскільки Всеукраїнський день психолога відзначають 23 квітня.

        У школах та садочках до організації заходів працівники психологічної служби мають підійти творчо: кожен день підпорядковується одній темі, має свою назву, девіз (наприклад, день 1-й «Кожна людина - Всесвіт», девіз «Можливо ти в цьому світі лише людина, проте для когось ти-цілий світ»; день 2-й «День ввічливого спілкування», девіз «Вислухай і зрозумій» тощо).

        Набувають популярності такі форми як дистанційні психологічні ігри та квести («Шкільна гора» – «Гора радості та досягнень», «Я знаю про школу все»), написання творів-есе («Я хочу, щоб у нашій школі…», «Якби я був режисером…»), виставки колажів («Подаруй усмішку світу», «Мій клас – моя сім`я»).

        Для батьків можуть бути  проведені всеобуч «Інтернет та гаджет-залежності в дітей», практичні заняття «Дитина – це цілий світ», групове консультування «Що таке конфлікт і як з нього вийти?», розробка та розповсюдження пам’яток та рекомендацій.

        Педагогічні працівники мають змогу розширити свої знання та отримати позитивні емоції під час участі у майстер-класах «Мандала з кольорової крупи як засіб профілактики емоційного вигорання», «Нейрографіка – промалюй свою проблему», «Комплекс релаксаційних вправ: «Будь зоровим, вчителю!», на лекторії «Психологічний захист. Його призначення та види» та практичних заняттях «Вчимось розуміти дитину».

        Сподіваємось цей тиждень буде насичений і пізнавальний. Нехай він пройде швидкої весело на оптимістичній ноті і принесе всім багато творчих ідей, перемог і звершень. 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.