Інтерактивний онлайн-семінар-практикум «Результативний урок: завдання, форми, методи, прийоми роботи. Розвиток критичного мислення молодших школярів в умовах впровадження НУШ» для вчителів 4-х класів ЗЗСО

            22 квітня 2021 року   ЦПРПП на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 в режимі онлайн проведено інтерактивний семінар-практикум ММО вчителів 4-х класів з теми «Результативний урок: завдання, форми, методи,  прийоми роботи. Розвиток критичного мислення молодших школярів в умовах впровадження НУШ».

            Вчителі-доповідачі Товстюк В.В., Ящук Л.В. (ЗОШ № 4) актуалізували знання вчителів про використання інноваційних  технологій на уроках у початкових класах, використовуючи презентації з теоретичними коментарями. З метою    удосконалити знання освітян про творчий підхід щодо розвитку мислення молодших школярів педагоги початкових класів запросили на  власні відеоуроки в прямому ефірі. Вчителі продемонстрували ефективне використання  інтерактивної технології «Фішбоун» (риб’яча кісточка), суть прийому полягає в постановці проблеми, яка вивчається на уроці, у визначенні її аспектів і знаходження аргументів, фактів на підтвердження тієї чи іншої точки зору на цю проблему. В основі Фішбоуна лежить схематична діаграма, у світі широко відома під ім’ям Ішикави -  японського професора, який і винайшов метод структурного аналізу причинно-наслідкових зв’язків.

             Яценко Т.П., вчитель УСШ №12, запропонувала презентований огляд електронних ресурсів із візуалізацією проблеми, що розглядалась на семінарі-практикумі та  новинок науково-методичної літератури. Керівник ММО вчителів 4-х класів Коваль Л.М.  зробила аналіз роботи методичного об’єднання за 2020/2021 навчальний рік. Руденко Н.Л., консультант ЦПРПП, мотивувала освітян працювати над підвищенням ефективності уроку через застосування сучасних технологій навчання відповідно до вимог НУШ, адже професійно проведений урок – шлях до якості знань учнів в умовах реформування сучасної освіти.

             Всі матеріали інтерактивного семінару-практикуму доступні на сайті «Методичного об’єднання вчителів початкових класів міста Умань Черкаської області»  за посиланням: https://umanstudy.at.ua/

       



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.