Онлайн-семінар для інструкторів з фізичної культури закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів ПШ №№ 1, 2 м. Умані

        З метою поглиблення фахових знань та підвищення професійної майстерності з питань фізкультурно-оздоровчої роботи в закладах дошкільної освіти 29.04.2021 року на базі ДНЗ № 15 (завідувач Бурлаченко С.Ю.) у дистанційному режимі для інструкторів з фізичної культури центром професійного розвитку педагогічних працівників проведено семінар-практикум з проблеми «Сучасний підхід у використанні інноваційних технологій у формуванні основ здоров’язбережувальної компетентності дітей дошкільного віку».

         Робота семінару була спрямована на аналіз освітнього напряму «Особистість дитини» нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти (2021) та виокремлення завдань для реалізації фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми у закладах дошкільної освіти.

        У ході семінару-практикуму було розглянуто актуальні питання щодо підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми дошкільного віку засобами інноваційних технологій.

         Налаштуванню на командну роботу та активному засвоєнню матеріалу сприяло проведення організаційного модуля, під час якого інструктори з фізичної культури ознайомилися з основними аспектами проблеми, що розглядалася, та стали учасниками інтерактивної вправи «Порахувати до ...».

         Під час науково-методичного модулю було представлено ґрунтовну доповідь з презентаційними матеріалами «Інноваційні аспекти в системі фізкультурно - оздоровчої роботи ЗДО в сучасних умовах», яку підготувала вихователь-методист ДНЗ № 15 Мишолов Н.В. та дайджест «Професійно зростаємо», який підготувала інструктор з фізичної культури Пронь Л.Г., та проаналізувала освітній напрям «Особистість дитини» інваріантного складника нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти.

        Під час проведення практичного модулю учасники семінару мали змогу здійснити відеоперегляд заходів, проведених з дітьми старшої групи: квесту-гри з фізкультури «Подорож на острів скарбів» (Пронь Л.Г., інструктор з фізичної культури) та фрагменту заняття імунної гімнастики «На бал Попелюшки» (Луцишина Л.М., вихователь). До уваги учасників семінару також було представлено цікавий та змістовний майстер-клас «Використання Су-джок терапії у роботі з дошкільниками» (Руда Л.О., вихователь) та практичні поради «Адаптація після карантину» (Руденко Ю.В., практичний психолог).        Логічним доповненням до дистанційного заходу стало проведення рефлексивного модулю, під час якого учасниками було виконано вправу «Відлуння сподівань» та вироблено рекомендації щодо сучасних підходів до використання інноваційних технологій у формуванні основ



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.