Інформаційна нарада з керівниками методичних об’єднань вчителів початкових класів ЗЗСО Уманської міської територіальної громади

           25 травня 2021 року консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики  Руденко Н.Л. проведено інформаційну нараду з керівниками методичних об’єднань вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Уманської територіальної громади. Мета наради – здійснення збору, обміну й узагальнення даних з використання ефективних технік мотивацій професійного розвитку педагогічних працівників і визначення поглядів учасників наради на подальше перспективне планування співпраці освітян у професійних спільнотах у 2021/2022 навчальному році.           

           Використовуючи техніку мотивації SMART,  координатор наради поділилась власним досвідом створення та підтримки партнерської взаємодії  учасників освітнього середовища НУШ. Превага цього методу в тому, що він універсально підходить для постановки цілей та особистісного професійного розвитку педагогів.

           Керівникам ШМО вчителів початкових класів ЗЗСО консультантом ЦПРПП було запропоновано практично спробувати використати методику SMART для мотивації проходження сертифікації, успішне проходження якої зараховується,  як проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. Руденко Н.Л. наголосила, що метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Освітяни також заповнили анкету-роздум «Освітянські гостини», де висловили пропозиції щодо взаємовідвідування,  та обміну  професійними лайфхаками,  подальшої участі в міжнародних проєктах з обміну досвідом, які започатковано в 2021 році.

            Вчителі початкових класів не стоять осторонь впровадження новітніх технологій в освітній процес  Нової української школи, адже  30 педагогів  підготували в цьому році 8 робіт на виставку педагогічних технологій та конкурс на кращий електронний освітній ресурс, а  6 із них визнано кращими в місті Умані, Черкаській області та відзначено дипломами, а 8 вчителів блискуче підготували відео уроки для дистанційного навчання, будучи членами  тимчасових творчих колективів (ТТК).        

          Учасники наради висловили подяку модераторам методичних об’єднань ЗЗСО, досвідченим колегам-доповідачам за змістовну роботу: цікаві презентації, майстер-класи, методичні майстерні,  новаторські лайфхаки, практичні онлайн-семінари та творчу активність колег протягом 2020/2021 навчального року, який запам’ятається  також удосконаленням технологій дистанційного навчання  у зв’язку із карантинними обмеженнями, спричиненими пандемією на території України.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.