Онлайн-семінар-практикум з теми «Впровадження програми "Навчання через дію" за проблемою "Метод проєктів як технологія особистісно зорієнтованого навчання з використанням LEGO - конструювання під час дистанційного навчання" професійної спільноти вчителів

            7 жовтня 2021 року центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики в режимі онлайн було проведено семінар-практикум   для вчителів 3-х класів з теми «Впровадження програми "Навчання через дію" за проблемою "Метод проєктів як технологія особистісно зорієнтованого навчання з використанням  LEGO-конструювання під час дистанційного навчання» на базі Уманської спеціалізованої школи з вивчення англійської мови І-ІІІ ступенів   № 12.

              Консультант ЦПРПП Руденко Н.Л. ознайомила освітян з планом роботи та мотивувала поповнити методичну скарбничку учасників семінару  творчими технологіями вчителів початкових класів УСШ №12, оскільки їх авторські методики, а також відео уроки, створені під час роботи ТТК, є ефективними та відзначені на міському та обласному рівнях, рекомендовані до використання. Координатор зібрання запропонувала  учасникам продовжити знайомитись  з різноманітністю методів та форм роботи з LEGO, удосконалювати вміння застосовувати безмежний світ цеглинок LEGO в практичній діяльності під час дистанційної роботи із здобувачами освіти в умовах сьогодення.

            Презентація-огляд «LEGO – технологія – чарівні цеглинки успіху» вчителя Захаренко О.Ф. (УСШ №12) ретроспективно розкрила теоретичну основу теми семінару:  систему дидактичних принципів і технологію діяльнісних та компетентісних методів педагога з учнями початкових класів.  Також вчителі практично виконали завдання з цеглинками LEGO Six Bricks в прямому ефірі, які  запропонувала доповідач.

           Шарапановська О.А., вчитель (УСШ №12),  зосередила увагу  колег на колі  ідей «Використання LEGO -конструювання в освітньому процесі. Проєктна діяльність з LEGO під час дистанційного навчання», які поетапно розкрила теоретично,  а потім практично, використовуючи технології дистанційного навчання у прямих  навчальних ефірах на  платформі Zoom.

           Вчителі Захаренко О.Ф., Шарапановська О.А. у форматі віртуальних освітянських гостин запропонували  вчителям  інтегровані майстер-класи з тематики «ЕКОАКЦЕНТ»: "В об’єктиві натураліста"; "Зупини наступ сміття"; "Ми відповідальні за тих, кого приручили"; "Транспорт майбутнього, яким ти його уявляєш? "; "Який висновок ти можеш зробити? ". Учасники  практичного семінару мали нагоду побачити у відеозаписах елементи  уроків, де  педагоги застосовують інтерактивні технології НУШ в освітньому процесі. Приємно констатувати, що творчі вправи та завдання з  LEGO  під час навчання учні виконують з великим задоволенням, демонструючи творчу майстерність, активність.

          Парактичний психолог Коломієць Я.О. (УСШ №12) презентувала арт-зустріч «Розмалюй свій день яскравими фарбами», динамічно використавши яскраву кольорову гаму 6 цеглинок LEGO та асоціативну візуалізацію.

        Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників     Руденко Н.Л. під час підведення підсумків роботи семінару-практикуму, зазначила, що обмін досвідом роботи з впровадження технологій компетентнісного та діяльнісного підходу сприяє забезпеченню всебічної й ґрунтовної підготовки вчителів початкових класів до роботи в умовах нового змісту освіти, мотивує педагогів стимулювати дітей до активного пошуку та розуміння нового: сприймати  світ цілісно, спонукати до проєктної діяльності на уроках.

        Чуганська Г.Г., керівник професійної спільноти вчителів 3-х класів, виробила рекомендації та разом з учасниками  семінару-практикуму під час прямої трансляції висловила подяку організаторам, доповідачам за змістовну інформацію, цікаві презентації  та відео ролики власної роботи й творчу активність колег.

        Методичний сайт: https://umanstudy.at.ua  вчителів початкових класів нашого міста знову поповнився авторськими матеріалами освітян,  які можна опрацювати в зручний час, а також ознайомитись з  рекомендаціями, виробленими фахівцями центру професійного розвитку педагогічних працівників.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.