Семінар-практикум професійної спільноти вчителів 2-х класів закладів загальної середньої освіти м. Умані

          18 листопада 2021 року центром професійного розвитку педагогічних працівників  в режимі онлайн проведено засідання професійної спільноти вчителів 2-х класів ЗЗСО Уманської МТГ з теми «Освітня гейміфікація в контексті Нової української школи» на базі ЗОШ № 14 Уманської міської ради Черкаської області.

          Розпочато роботу семінару-практикуму було з повідомлення учасникам мети роботи: ознайомлення вчителів початкових класів з технологіями підвищення ефективності навчання предметів математичного та природничого циклу, компетентнісного та діяльнісного підходу при організації інтегрованого навчання в НУШ. Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Руденко Н.Л. зазначила, що вчителі постійно сприяють розвитку критичного мислення і творчих здібностей учнів початкової школи,  використовуючи інноваційні технології.

        Лелека С.В., вчитель ЗОШ № 14,  теоретично розкрила зміст  гейміфікації - технології навчання у  керованій лекції «Гра як інструмент: що таке гейміфікація?». Нижник Л.І., вчитель ЗОШ №14,  показала практичне заняття з теми «Підвищення ефективності навчання предметів математичного циклу через онлайн-платформу Vchy.ua», вказавши на її специфіку у використанні. Полянчук Л.М., вчитель ЗОШ №14, презентувала в прямому ефірі майстер-клас «Вебквест як сучасний метод формування творчої особистості». Доповідач охарактеризувала метод за рівнями творчої та пізнавальної діяльності, а також сучасну систему його використання в освітньому процесі. Експрес-огляд «Онлайн-інструменти для створення навчального відео та скринкастів» запропонувала  учасникам  онлайн-засіданння  Заболотна О.П., вчитель початкових класів ЗОШ №14, освітянка констатувала, що використання медіа, створених завдяки онлайн-інструментів, у навчанні не тільки покращує ефективність освітнього процесу, а навчає сприймати світ цілісно, спонукає до проєктної діяльності на уроках, підвищує інтерес до знань учнів, допомагає швидко отримувати обсяг корисної інформації.

          Ніколіч І.М., керівник ПСПП вчителів 2-х класів, виробила рекомендації для забезпечення всебічної і ґрунтовної підготовки вчителів початкових класів до роботи в умовах нового змісту освіти, щоб навчити їх стимулювати дітей до активного творчого пошуку та сприймання нового.

       Список посилань на інтернет-ресурси з теми, всі матеріали семінару-практикуму  і рекомендації, вироблені вчителями-методистами і фахівцями центру професійного розвитку педагогічних працівників, освітяни розмістили на методичному сайті: https://umanstudy.at.ua , - з метою їх подальшого використання у роботі.      

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.