Емоційний інтелект як ресурс

       14 грудня 2021р. на базі центру  професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної  політики відбулось заняття з елементами тренінгу для спеціалістів психологічної служби закладів дошкільної освіти на тему: «Емоційний інтелект як ресурс продуктивності психолога» . Метою заняття  є підвищення рівня знань педагогів про емоційний інтелект, можливість  вчитися краще розуміти й регулювати власний емоційний стан, запобігати емоційному вигоранню. Підготувала захід практичний психолог дошкільного навчального закладу ясел-садка комбінованого типу №12 Бабенко Г. В.

      Психолог зобов'язаний мати високий рівень емоційного інтелекту. По-перше, це допомагає краще долати стреси та навантаження, що для нього — звична справа. По-друге, високий EQ допомагає бути більш чуйним, помічати  тривоги і проблеми педагогічних працівників та учнів, вміти налагодити відносини між співробітниками і проявити емпатію до кожного. У підсумку — побудувати здоровий і ефективно працюючий колектив.

       Існує цікава думка, що емоційний інтелект – це мудрість. У даному контексті під мудрістю розуміється здатність об’єднати розум, логіку і емоції. Також можна сказати, що емоційний інтелект – це комплекс соціальних навичок, емпатії, мотивації (адекватне подолання невдач і труднощів, сприйняття нового, створення планів і цілей, прагнення до самоактуалізації), саморегуляції і свідомості (усвідомлення своїх думок і емоцій, тіла і поведінки). Емоційний інтелект – баланс розуму і серця, та золота середина, про яку мріють багато. Розвивати EQ і підвищувати його рівень можна і треба протягом усього життя.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.