Семінар-практикум психологічної служби закладів дошкільної освіти

        19 лютого 2021 р. на базі центру професійного розвитку педагогічних працівників відділу освіти Уманської міської ради був проведений семінар-практикум психологічної служби закладів дошкільної освіти м. Умані з теми «Формування нового погляду на дитину як на партнера по спільній діяльності».

         Дитину навчає те, що її оточує. Якщо малюка часто критикують, то навчають засуджувати;  демонструють ворожість — учать битися; висміюють — дитина буде несміливою, невпевненою у собі, з комплексом неповноцінності; якщо ж часто соромлять, то прибивають комплекс провини; якщо хоча б іноді бувають поблажливими, то виховують дитину терплячою; хвалять — навчають оцінювати; чесні з дитиною — вчать справедливості й відповідальності; намагаються створити для малюка безпечне середовище — вчать вірити в себе і в людей; створюють атмосферу дружби та взаєморозуміння — вчать знаходити любов у світі; привчають до колективної праці — дають відчуття власної значущості (дитина почувається потрібною); доброзичливо ставляться до інших — виховують емпатійну особистість;  проявляють активне співчуття (з наданням можливої допомоги) до тих, хто цього потребує, ( рослина, тварина чи людина) — матимуть гарантовану поміч від власної дитини в майбутньому, оскільки виростять її небайдужою; звертають увагу на гарні речі — розвивають естетичний смак.

        В семінарі–практикумі взяли участь соціальні педагоги та практичні психологи ЗДО №№3,8,12,15,23,25,30,31,34, ПШ №1. Практичний психолог ПШ№1 Мурзак Н.А. розпочала семінар-практикум та провела інтерактивна  гру «Вітання», далі Куць М.М. практичний психолог ЗДО №23 та Музиченко К.К. соціальний педагог ЗДО №30 були співдоповідачами та розкрили тему семінару-практикуму, презентувавши відеоролики. У ході роботи присутні обмінялись думками щодо завдань та проблем, які виникають під час роботи з дітьми в ЗДО, відзначили ефективність, практичну спрямованість проведеного заходу.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.