Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2018/2019 навчальний рік на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.С. Пушкіна (директор Коваленко З.В.) відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці у формі семінару-практикуму з проблеми «Виготовлення об’єктів проектної діяльності без поділу на групи за гендерною ознакою на уроках обслуговуючої праці».

Метою семінару було ознайомити вчителів із способами формування технологічної грамотності особистості, активної трудової діяльності в умовах сучасного високотехнологічного, інформаційного суспільства; практичних навичок та критичного мислення в процесі проектної діяльності без поділу на групи за гендерною ознакою; засобами виховування навиків активної життєвої позиції, готовності до безперервної професійної освіти, конкурентноспроможності на ринку праці, потреби включення в систему нових економічних відносин, підприємницьку діяльність.

Із основними аспектами проблеми, що розглядалася, учасників семінару ознайомила керівник міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці Кравцова В.В. (ЗОШ № 4).

Змістовне заняття з елементами тренінгу з теми «Виготовлення об’єктів проектної діяльності без поділу на групи за гендерною ознакою на уроках обслуговуючої праці» провела вчитель обслуговуючої праці ІІ кваліфікаційної категорії ЗОШ № 1 Шатіна А.І.

1

1

Підвищенню науково-методичного та фахового рівня вчителів обслуговуючої праці сприяв майстер-клас «Технологія виготовлення іграшки з глини», який надзвичайно цікаво провела народний майстер, член Національної спілки народних майстрів України Швець Т.М.

1

1

У ході «методичного марафону», роботу якого організувала керівник міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці Кравцова В.В., вчителі змогли обмінятися досвідом з проблеми виготовлення об’єктів проектної діяльності на уроках обслуговуючої праці без поділу на групи за гендерною ознакою.

Також до уваги учасників семінару було запропоновано експрес-огляд виставки авторських робіт виробів з глини народного майстра, члена Національної спілки народних майстрів України Швець Т.М. та результатів проектної діяльності учнів вчителя обслуговуючої праці ІІ кваліфікаційної категорії ЗОШ № 1 Шатіної А.І.

1

В результаті обговорення відкритих заходів учасниками семінару вироблено відповідні рекомендації.

Семінар носив науково-практичне та пізнавальне спрямування, сприяв підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів обслуговуючої праці.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas