Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Свято природничих наук

Відповідно до плану роботи відділу освіти, з метою активізації пізнавальної діяльності формування екологічної грамотності, дбайливого ставлення та охорони навколишнього середовища, поглиблення знань з природознавчих наук з 8 по 19 квітня 2019 року в закладах загальної середньої освіти були організовані тижні природничих дисциплін, за планом яких проведено різноманітні конкурси, змагання, вікторини, інформаційні хвилинки, позакласні заходи, весняний етап Всеукраїнського природничого конкурсу «КОЛОСОК-2019».

В Уманській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 з 8 по 12 квітня відбувся інтегрований тиждень фізики, астрономії та інформатики «Досягнення людства – тріумф науки».

1

Кожний день тижня мав свою тематику, а саме: понеділок – «Фізика – це цікаво!», вівторок – «Світ навколо нас», середа – «Цікавий Всесвіт», четвер – «Ми дослідники!», п’ятниця – «12 квітня – День космонавтики». Для учнів 9-го класу було організовано екскурсію на підприємство «Уманські електромережі», а для учнів 10-11 класів – до планетарію Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Учні 7-11 класів підготували та блискуче захистили навчальні проекти з фізики, астрономії та інформатики. У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Подорож таємничим космосом». 12 квітня відбулась загальношкільна лінійка, приурочена закриттю тижня і Всесвітньому дню авіації та космонавтики, на якій учнівські колективи 7-11 класів отримали дипломи і грамоти за успішний захист проектів «Досягнення людства – тріумф науки» та за кращу емблему тижня, учні 3-6 класів були нагороджені грамотами за кращі малюнки «Ми у Всесвіті», створені за допомогою програми «Paint».

1

Під час тижня природничих наук у Навчально-виховному комплексі «Уманська міська гімназія-школа естетичного виховання» проведено свято для учнів 5,6,10 класів «Колоскова країна» - урочиста відзнака переможців Всеукраїнського інтерактивного природничого конкурсу «Колосок осінній 2018», акцію «Ходімте в сад!», у процесі якої учні та педагоги взяли участь у переплануванні рабаток в гімназійному саду, висадили 360 кущів троянд. 19 квітня 2019 року на базі НВК- міської гімназії відбувся семінар – практикум учителів біології закладів загальної середньої освіти міста з проблеми «Формування навчально-пізнавальних та інформативних компетентностей на уроках біології та в позакласній роботі як результат використання педагогічних інновацій». Відкрила семінар методист з навчально-виховної роботи міського методичного кабінету Плющ Т.М.

1

З презентацією досвіду роботи вчителів природничих дисциплін НВК – міської гімназії перед учасниками семінару виступила Бевз Т.В., заступник директора з навчально-виховної роботи.

Педагоги взяли участь у майстер-класі вчителя НВК – міської гімназії Данелюк О.М. «Педагогічний кейс вчителя біології»

1

Завершився Тиждень природничих наук у закладі екологічним мітингом, присвяченим Дню Землі «Живе обличчя моєї Землі», який підготувала і провела вчитель біології НВК-міської гімназії Тетянко Т.П. Цей захід залишив яскравий слід у свідомості й почуттях учнів.

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas