Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень військово – патріотичного виховання у закладах загальної середньої освіти

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому святий обов’язок тих, хто на ній живе, користується всіма її благами і дарами, – виховати патріотів – майбутнє України.

З метою виховання в учнівської молоді любові до Батьківщини, готовності до захисту її честі, гідності, суверенітету, шанобливого ставлення до героїчного минулого і сьогодення, впровадження ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» з 02.12.2019 по 06.12.2019 у закладах загальної середньої освіти міста організовано тиждень військово – патріотичного виховання учнівської молоді. У рамках тижня проведено заходи: акції «Шкільний волонтер пліч-о-пліч із захисниками України», «Лист солдату», «Добро жменями», «Всю теплоту сердець дитячих тобі, солдате, віддаємо!», «Новорічний гостинець для солдата»; благодійні ярмарки «Допомога бійцям АТО» (на придбання мішків для штучної вентиляції легень); екскурсії до військових частин міста Умані; зустрічі з військовослужбовцями ЗСУ, учасниками АТО/ООС, волонтерами Міркаміловим Максимом Сергійовичем, Густіновичем Євгеном Олександровичем, Власюком Олександром Васильовичем, Завертаним Сергієм Олександровичем, Аксамітним Костянтином Володимировичем, Бурлою Артемом Ігоровичем, Блажчуком Станіславом, рідними загиблих учасників АТО Миронюк Світланою Іванівною, Кизило Миколою Гурійовичем.

З метою розширення знань учнів про рідну державу, розкриття суті поняття «громадянин», «патріот», «патріотизм», розвитку у дітей прагнення бути свідомим громадянином України класні керівники 1-11 класів провели виховні години, інформаційні хвилинки, години спілкування, «круглі столи» з тем «Якщо ти українець – будь ним!», «Герої серед нас», «Жити в мирі та злагоді», «Любіть Україну, як вірні сини», «Є у нас одна країна – то прекрасна Україна», «Хоробрі серця», «Збройні Сили України – наша гордість», «Свято доблесті та мужності», «Збройні сили – міць і гордість України!» та інші.

Цікавим, яскравим, традиційним стало проведення загальноміського фестивалю інсценізованої військово - патріотичної пісні «Пам’яті героїв», який відбувся 6 грудня 2019 року на базі Будинку дитячої та юнацької творчості. Усі учасники фестивалю щиро і з гордістю виконували зі сцени пісні про Україну та мужній український народ.

Тиждень був насичений різноманітними цікавими заходами, які змушують кожне серце битися в унісон та глибше усвідомлювати, що є для кожного з нас Батьківщина.

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas