Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Про якість освіти говорили директори місцевих шкіл

Корисні поради й рекомендації щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, підготовки до інституційного аудиту, здійснення самоаналізу директорам шкіл міста Умань надали представники управління Державної служби якості освіти у Черкаській області.

Начальник управління Оксана Компанієць наголосила, що, хоч процедура інституційного аудиту є новою, її не потрібно боятися.

- Вкотре наголошую, що інституційний аудит не ставить на меті показати недоліки закладу освіти. Головне, що він демонструє досягнення. Висновок за результатами аудиту міститиме не тільки перелік того, що потребує покращення, а головне – будуть відзначені досягнення школи в усіх напрямах її діяльності. Про ці досягнення будуть знати інші колеги та громада. Зауважую, що висновок – це по суті платформа, на якій можна далі будувати стратегію власного розвитку і розробляти плани роботи,- додала Оксана Анатоліївна.

Практичні поради щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти учасникам семінару надав заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту Іван Шарапа.

Він зауважив, що розробка системи має відбуватися за участі педагогічних працівників школи, адже саме спільна й злагоджена робота усього колективу є запорукою успіху.

Окрему увагу було зосереджено на особливостях здійснення самооцінювання в закладі. Директорів навчальних закладів також було проінформовано, що ДСЯО продовжено реєстрацію та добір охочих стати освітніми експертами з проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти.

За інформацією управління ДСЯО у Черкаській області

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas