Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вчителів 4-х класів

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2019/2020 навчальний рік 6 лютого 2020 року на базі Навчально-виховного комплексу «Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання» (директор Яременко М.П.) відбулося планове засідання міського методичного об’єднання вчителів 4-х класів у формі науково-практичного семінару з проблеми «Системно - діяльнісний підхід як філософія освіти початкової школи. Мовно-літературна освітня галузь».

Роботу семінару відкрила методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету Осіяненко Н.М. та ознайомила учасників з темою та завданнями семінару, розкрила основні аспекти проблеми, що розглядалася.

1

До уваги учасників семінару були представлені змістовні та цікаві різнопланові заходи, які сприяли підвищенню рівня професійної майстерності щодо реалізації системно - діяльнісного підходу до навчання та виховання на уроках української мови у початкових класах; удосконаленню навичок використання нетрадиційних підходів до навчання; активізації вчителів до використання у своїй роботі сучасних методик освітньої діяльності для реалізації мети та завдань Нової української школи.

Проблему «Системно-діяльнісний підхід як філософія освіти початкової школи» глибоко розкрила вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» НВК № 7 - колегіуму Чаплигіна Н.А., залучивши вчителів до активного засвоєння матеріалу через групову роботу під час керованої доповіді.

1

Карусель інновацій «Використання інтерактивних технологій для досягнення очікуваних результатів навчальної діяльності на уроках української мови» змістовно провела вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» НВК - міської гімназії Михайловин В.В.

1

Роботу майстер-класу «Інтеграція навичок «Щоденні 5» в освітній процес уроків мовно-літературної освітньої галузі» цікаво організувала вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, «вчитель-методист» НВК - міської гімназії Августова Н.М.

1

Новинками з «методичної скриньки» поділилась вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» НВК - міської гімназії Тичук Т.В.

Вчителі 4-х класів обмінялись досвідом роботи з питання системно - діяльнісного підходу до впровадження інтегрованого навчання в освітній процес початкової школи, що стало гармонійним доповненням до заходів, проведених на семінарі.

Методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету відділу освіти Осіяненко Н.М. та керівник ММО Ніколіч І.М. підвели підсумки роботи та разом з учасниками засідання виробили методичні рекомендації.

Семінар сприяв підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів 4-х класів закладів загальної середньої освіти міста.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas