Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Робота за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України» у закладах загальної середньої освіти м. Умані

                    За ініціативи відділу освіти та активної підтримки Уманської міської ради, КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», починаючи з 2016/2017 навчального року, вперше у школах м. Умані розпочалася робота із запровадження науково-педагогічного проєкту «Інтелект України», сутність якого полягає у всебічному розвитку особистості, її пізнавальних процесів, формуванні творчого мислення, пробудженні й вихованні патріотичних почуттів, залученні до вищих цінностей.

                    У 2019/2020 навчальному році у початковій школі семи закладів загальної середньої освіти міста (№№ 3, 5, 9, 11, 14, НВК № 7-колегіумі, НВК № 24), які є експериментальними майданчиками всеукраїнського рівня, працювало 18 проєктних класів.

                    З 1 вересня 2020/2021 навчального року в освітніх закладах міста за програмою НПП «Інтелект України» будуть працювати 23 класи. З них: у початковій школі – 21 клас, у базовій середній школі – 2. На базі шкіл №№ 3, 9, 11, 14, НВК № 7 розпочнуть роботу п’ять 1-х проєктних класів, а у школах №№ 9, 11 два 5-х класи.

                   Для забезпечення якісної освіти у 1-х класах шкіл, які впроваджують проект «Інтелект України», у 2018 році за кошти міського бюджету закуплено 8, а у 2019 році - 5 плазмових телевізорів.

                  З метою підготовки вчителів до роботи у проектних класах КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», за активної участі відділу освіти, у період з 10 по 22 серпня 2020 року організовано підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, які у новому навчальному році працюватимуть з учнями 1, 2 та 3 класів, а також учителів - предметників, які викладатимуть у 5 класах на безоплатній основі за очно-дистанційною формою.

                 Навчання відбуватиметься за 30-годинною програмою, що включає дистанційне навчання в режимі он-лайн (22 години) та практикум (8 годин) в очному режимі у відповідності до графіка.

                 14 серні 2020 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 ім. М.П. Бажана відбувся регіональний практикум для 12 вчителів 1-х класів м. Умані, Жашкова, Уманського, Маньківського та Христинівського районів, які у 2020/2021 навчальному році будуть навчати учнів 1-х класів за програмою НПП «Інтелект України».

                Допуск до навчання проведено з дотриманням протиепідемічних заходів: здійснено температурний скринінг та обробку рук деззасобами. Також дотримано вимогу щодо дистанційного розташування вчителів у приміщенні та використання одноразових масок.

               Учасники практикуму, під керівництвом Пятківської А.Л.,  сертифікованого тренера регіонального рівня, вчителя початкових класів    ЗОШ № 11, яка упродовж 4-х років працював за програмою «Інтелект України», ґрунтовно опрацювали ключові аспектами актуальних проблем щодо організації освітнього процесу з учнями 1 класу нової української школи за програмою НПП «Інтелект України».

                 Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Вчителі брали активну участь у обговоренні питань, що розглядалися, презентували власні творчі доробки з теми «Я в НПП «Інтелект України», розучували музичні фізкультхвилинки, виконували цікаві завдання.

                 За результатами проведеної роботи учасники практикуму зазначили його актуальність та практичну спрямованість, висловили щиру вдячність організаторам та отримали сертифікати відповідного зразка КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР».

                 Сподіваємося, що практикуми, які заплановано провести 21 та 22 серпня 2020 року на базі школи № 11, також будуть змістовними і корисними для вчителів 2-х та 3-х класів, сприятимуть підвищенню їх фахового рівня та педагогічної майстерності, успішній реалізації ключових завдань проєкту «Інтелект України».



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas