Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Позашкільна освіта

      Що може бути цікавішим, ніж виготовлення власноруч моделі літака, автомобіля, судна,  фотографувати, шити м'яку іграшку, плести вироби з паперу, писати комп'ютерні програми?

Все це можна навчитися на Станції юних техніків м.Умані – позашкільному навчальному закладі, основна мета роботи якого - створення умов для творчого, інтелектуального, духовного розвитку обдарованих і здібних дітей.

          Станція юних техніків - маленька країна з творчим населенням – 1065 вихованців, 71 групі захоплених світом науки і техніки хлопчиків і дівчаток. Майбутніх учених, інженерів, дизайнерів, художників, бізнесменів, учителів, підприємців, військових, яка починає свою історію з 1933 року, коли було відкрито Дитячу технічну і сільськогосподарську станцію. Свою теперішню назву Станція юних техніків отримала в 1969 році.  З роками зростала  кількість гуртків ( якщо у 1947 році їх було 6, у 1974 – вже 12, то у 2020/2021 н.р. нараховується 23 профілі 71 - гурток:

  • оригамі, початкового технічного моделювання, технічного дизайну, судномоделювання, авіамоделювання, конструювання повітряних зміїв, трасового автомоделювання, паперопластики, виготовлення сувенірів, автомоделювання (кордові), юних конструкторів приладів радіоелектроніки, радіоелектронного конструювання,основ науково-дослідницької діяльності, цифрової фотографії, гончарства та тісто пластики, юних операторів аматорської служби радіозв’язку, цифрової фотографії та кіновідеолюбительства, моделювання іграшок- сувенірів, користувачів персонального комп’ютера, користувачів  персонального комп’ютера   з елементами логічних ігрових програм,інформатики та обчислювальної техніки, космічного макетування та моделювання, ракетомоделювання.                                                 

     Гуртки працюють як на базі СЮТ за адресою вул.. Садова,3, так і за місцем навчання і проживання дітей на 11 філіалах (ЗОШ №№ 1,4,5,9,11,14, НВК №10-медична гімназія», НВК №17,ПШ №2,ОМЦСПРД,РЕУ-3(Мазепи,7).

   Конкурси, змагання, виставки, виховні масові заходи, бесіди, зустрічі з цікавими людьми - неповний перелік того, чим живе Станція юних техніків м.Умані.

Так на базі КЗ «ЧОЦНТТУМ» відбулися змагання учнівської молоді з судномодельного спорту. Юні судно моделісти СЮТ демонстрували свої вміння вправно керувати. За підсумками змагань, команда Станції юних техніків зайняла третє місце та завоювала кубок Черкаської області (керівник гуртка Козаченко Сергій Васильович). Крім того Панченко Максим в особистих першостях зайняв друге місце та два третіх, за що нагороджений медалями ти грамотами.

Ракетомодельний спорт надзвичайно популярний серед дітей та молоді. Саме в гуртках ракетомоделювання роблять перші кроки майбутні конструктори авіаційної та космічної техніки. Свої вміння конструювати, виготовляти та запускати ракети продемонстрували учні СЮТ на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу з ракетомодельного спорту, який відбувся на базі КП «Аеропорт» Черкаси. Спортсмени змагалися в 4 класах. Вибороли третє командне місце за що нагороджені кубком Черкаської області (керівник гуртка Килимник Михайло Миколайович). А вихованці Волинець Юрій та Панщанний Вадим завоювали чотири  третіх призових місця в різних класах та були нагороджені медалями і грамотами.

 В закладі проводяться заняття в умовах адаптивного карантину  з дотриманням вимог. Керівники гуртків намагаються використовувати гарну осінню погоду та проводити значну частину занять на свіжому повітрі.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas