Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

ПІДСУМКИ

        Позашкільна освіта – важлива ланка в структурі освіти України. Педагоги закладів позашкільної освіти Умані, розуміючи непростий виклик сьогодення, працюють для того, щоб діти швидко адаптувались до нових умов, навчались, самостійно організовувати  свій час, підтримувати один одного. За умов дистанційного навчання, керівники гуртків для роботи в онлайн-режимі використовують різні сервери, платформи та засоби зв’язку з вихованцями. За допомогою зазначених методів комунікації проводяться офлайн та онлайн-перегляди навчально-пізнавальних та виховних відео, онлайн-заняття у хореографічних, вокальних, театральних гуртках на платформі Zoom, виставляють відео уроки за різними напрямами гурткової роботи проводяться майстер-класи для гуртків образотворчого та декоративно-прикладного напряму, різні активності, конкурси, челенджі, виставляються завдання у групі в Вайбері, налагоджується зворотній зв'язок з дітьми, у процесі якого вони надсилають відео та фотоматеріали про виконані завдання; виставляються теми занять та виховних заходів для опрацювання та обговорення; проводяться онлайн-конференції.

         Приємно констатувати той факт, що заклади позашкільної освіти не стоять осторонь, та завжди приймають активну участь в конкурсах, акціях.

         Методист Уманського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Загоруйко Оксана, виборола І місце в Всеукраїнській акції «День юного натураліста», яка щорічно поводиться КЗ «Черкаським обласним центром роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради». Вихованці УМЦЕНТУМ стали лауреатами в 7 регіональних, обласних та Всеукраїнських конкурсах.

         Всеукраїнський проект «Майбутнє Черкащини-талановиті діти» був підтриманий закладами освіти Черкащини. Результатом стала інформаційно-іміджева збірка «Майбутнє Черкащини-талановиті діти» видавничого центру «Перлина» для жителів Черкащини. В збірці описані досягнення вихованців Уманського міського Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Учасниками даного проекту стали: Данчук Алла, Бедрик Злата, Мельник Вероніка, Святина Іван. Талантам розвиватися допомагають наставники: Чубар Ольга Юріївна (керівник театру «Ера» та «Ілюзія світла»), Мурашкіка Ірина Іванівна (керівник екологічного гуртка та клубу «Поліксена»), Омельчук Олена Миколаївна (керівник ізостудії «Чарівний пензлик»).

        Вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» та керівник гуртка Вовкотруб Ірина Олександрівна станції юних туристів м.Умані вибороли ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна» за напрямом «Географія рідного краю» за роботу «Внутрішні води Уманщини».

        Гуртківці гуртка «Пішохідний туризм» (керівник Мельник Юлія Володимирівна) станції юних туристів м.Умані за роботу «Таємничі козацькі підземелля» в номінації «Козацькому роду нема переводу» вибороли ІІІ місце.

         Туристично-пошукова група «Оберіг» (керівник Баранюк Андрій Арсенійович) Станції юних туристів м.Умані, за роботу «Солдат Уманської дивізії», вибороли І місце в номінації «З попелу забуття».

         Пошукова група «Ютікі» (керівник Марущак Ілона Олександрівна) Станції юних туристів вибороли ІІ місце за роботу «Глиняна іграшка» в номінації «Із батьківської криниці».

         Гуртківці Станції юних техніків: Осіпчук Віталій, Каракада Ярослава та Томенко Ростислав (керівник Олійник Ліна Сергіївна) вибороли ІІ місце в обласному конкурсі з інформаційних технологій «Користувач ПК» серед учнівської молоді. В особистій першості Томенко Ростислав виборов ІІІ місце в номінації «Word».

         Команда станції юних техніків в складі 6 гуртківців: Томенка Ростислава (керівник Горобець Антоніна Вікторівна), Клапчук Аліни (керівник Колесник Майя Сергіївна), Ткаченка Артема, Шевчук Катерини, Сичової Юлії (керівник Кияновський Ларіон Семенович) та Тарасюк Аліни (керівник Харишук Олена Анатоліївна) представляли м.Умань на Всеукраїнському колоквіумі «Космос. Людина. Духовність». За підсумками участі у колоквіумі члени команди нагороджені дипломами Українського державного центру позашкільної освіти: Томенко Ростислав – ІІІ місце, секція «Кінець світу», Ткаченко Артем – ІІІ місце, секція «Крізь простір і час», Шевчук Катерина – ІІІ місце, секція «Українці в космосі», Сичова Юлія – ІІІ місце, секція «Суперкнига» та Тарасюк Аліна – ІІІ місце, секція «Твої можливості людино». 

        На обласній виставці-конкурсі «Мистецтво оригамі», яка проводилась «ЧОЦНТТУМЧОР», станцією юних техніків представлено 9 дитячих робіт, 6 з  яких  отримали  призові  місця.  Слободяник Софія та  Панська Ангеліна  – І місце за роботу в номінації сувеніри на основі оригамі «Скринька Гелікоптер», Слободяник Софія, Панська Ангеліна та Дідурик Каріна – І місце за роботу в номінації гофрування «Літаюче місто» (керівник Людвенко Ірина Юріївна), Олег Станіслав – ІІ місце за роботу в номінації просте композиційне оригамі «Парк розваг з клонованими динозаврами» (керівник Мелентьєва Інна Борисівна), Корнієнко Каміла, Задорожній Артем – ІІІ місце за роботу в номінації просте композиційне оригамі «Моє рідне місто» (керівник Колесник Майя Сергіївна), Смикова Вікторія – ІІІ місце за роботу в номінації композиційне  оригамі  з  будь-яких модулів «Скульптура: Майбутнє – це любов»  (керівник  гуртка  Сугак Ірина Ігорівна),  Венбенер Аліна – ІІІ місце за роботу в номінації одяг, аксесуари, прикраси «Одяг майбутнього» (керівник Богашко Наталія Юріївна). Керівники гуртків станції юних техніків Людвенко Ірина Юріївна та Каракада Ірина Миколаївна, отримали подяку «ЧОЦНТТУМЧОР» за сприяння розвитку оригамі в області, творчий підхід та високий рівень проведення майстер-класів.

        Шевчук Катерина, учениця 11 класу НВК№ 7-колегіум, та Ткаченко Артем, учень 11 класу ЗЗСО №4, вибороли ІІ місце в XI Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» (керівник Кияновський Ларіон Семенович).

         За підсумками Обласного конкурсу на кращого знавця логічних ігрових програм серед учнівської молоді, який проходив в чотирьох номінаціях «Тетріс»,  «Qbeez»,  «Сапер»,  «Лінії»,  команда  у  складі  Голуба Андрія, учня  7-А класу  НВК №7-колегіум  та  Цвіка Олександра,  учня  7 класу  НВК №17, вибороли І командне місце та п’ять особистих. Крім того Цвік Олександр здобув звання «Кращий знавець логічних ігрових програм».

         Гуртківці Будинку дитячої та юнацької творчості м.Умані стали призерами 5 Міжнародних, 98 Всеукраїнських, 66 обласних та 28 регіональних конкурсів які в 2020 році відбулися в онлайи форматі. А  саме: вихованки гуртка сольного співу Варварук Вероніка та Задорожня Ілона (керівник гуртків Драчук А.А.), Тиховська Вероніка (керівник Шевчук Л.Г.)  вибороли Звання Лауреата ІІ та ІІІ премії на Міжнародному фестивалі мистецтв «Зоряна Брама».

          Воєдило Віктор та Сливко Катерина стали переможцями Всеукраїнського конкурсу зі спортивного бального танцю «Super Stars», який проходив у м. Біла Церква (керівник Кучерина О.В).

          Народний художній колектив, ансамбль народного танцю «Весна» виборов I місцем у Всеукраїнському фестивалі «Splash of art» в двох вікових категоріях з танцем «Веселі смайлики» (початковий рівень) та «Привітальний» (вищий рівень).

        Тиховська Вероніка, вихованка гуртка сольного співу, стала призером проекту «Майбутнє Чекркащини - талановиті діти». 

        Свиридюк Валерія, вихованка гуртка «Українознавство» виборола  ІІІ місце у регіональному конкурсі з українознавства.

        Творчих здобутків у майбутньому!



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas