Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Онлайн-семінар для вчителів української мови та літератури міста з теми «Формування професійної компетентності учителя-словесника в контексті дистанційного навчання школярів»

        9 квітня Центром професійного розвитку педагогічних працівників на базі Уманського навчально-виховного комплексу №17 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» проведено онлайн-семінар для вчителів української мови та літератури міста з теми «Формування професійної компетентності учителя-словесника в контексті дистанційного навчання школярів».

        Відкрила семінар консультант центру Трохименко І. М., яка акцентувала увагу присутніх на актуальності питання якісної організації освітнього процесу на уроках словесності та підготовки учнів до складання ЗНО в умовах дистанційного навчання.

        З практичними лайфхаками щодо викладання української мови і літератури в умовах дистанційного навчання виступила заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Прокопенко О. В.

        Інформативним та цікавим був виступ кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини Денисюка В. В. з теми «Чи по зубах «дистанційці» ЗНО з української мови?»

        На семінарі також були розглянуті проблеми вивчення змін в українському правописі. Педагогічну скриньку «Ключові зміни в українському правописі» підготував учитель української мови та літератури Островський Р. В.

        Учасники семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи учителя української мови та літератури Кравець В. М. «Ефективна підготовка до ЗНО у системі змішаного навчання: практичні поради та техніки».

        По завершенню заходу учасники обговорили питання щодо якісної організації освітнього процесу на уроках словесності та підготовки учнів до складання ЗНО у навчальних закладах під час дистанційного навчання і виробили рекомендації, а також відзначили практичну значимість семінару та актуальність отриманої інформації.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas