20 жовтня відбувся семінар-практикум «Нова філософія шкільного харчування» організований в межах реформування системи шкільного харчування Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради спільно із Уманським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. На заході були присутні представники міської влади – міський голова Ірина Плетньова, заступник міського голови — начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, начальник Уманського управління Держпродспоживслужби Лариса Качанова, начальник управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради Ірина Миколенко, директори шкіл, особи відповідальні за харчування школярів та представники батьківських комітетів.
Страви презентували кухарі харчоблоків закладів загальної середньої освіти міста Умань.
На семінарі були обговорені актуальні питання реформування системи шкільного харчування в закладах загальної середньої освіти, а також презентовані страви за збірником Євгена Клопотенка, включені до нового перспективного меню для харчування школярів, яке введене в дію з 1 вересня 2021 року.
Робота заходу була направлена на удосконалення забезпечення школярів раціональним, повноцінним, безпечним та корисним харчуванням з метою збереження їх здоров’я.