Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар – практикум для вихователів молодших груп дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів початкових шкіл міста з теми «Розвиток соціальних навичок ефективної взаємодії дітей передшкільного /молодшого/ віку»

      10 листопада 2021 року на базі дошкільного навчального закладу №12 (завідувач Ващенко Алла) в онлайн - режимі  відбувся семінар – практикум для вихователів молодших груп дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів початкових шкіл міста  з теми «Розвиток соціальних навичок ефективної взаємодії дітей передшкільного /молодшого/ віку».  Робота семінару була спрямована на поглиблення та закріплення  знань педагогів про методи, спрямовані на емоційне виховання, розвиток соціальних навичок ефективної взаємодії та формування толерантності у дітей  молодшого дошкільного віку.

     У ході семінару-практикуму вихователі ознайомились з особливостями навчання дітей міжособистісної взаємодії в інклюзивному  освітньому просторі сучасного дошкільного навчального закладу.

   Під час науково-методичного модуля було представлено ґрунтовну доповідь з презентаційними  та відеоматеріалами «Розвиток соціальних навичок ефективної взаємодії дітей молодшого дошкільного віку: вікові можливості, завдання освітньої роботи, умови, зміст і форми реалізації», яку підготувала вихователь – методист ДНЗ №12 Хоменко Наталія.  Також було представлено досвід роботи педагогів закладу  «Толерантність як соціальна навичка: інклюзивний проект «Лялька – персона» в інклюзивному  просторі ЗДО». Щоб збагатити та розширити знання педагогів з цієї теми,  Хоменко Наталія розповіла про мінікурс журналу «Вихователь – методист дошкільного закладу» та надала посилання для подальшої роботи.

      З учасниками семінару проведено ряд тренінгів. Зокрема  вихователь ДНЗ №25 Жвава Людмила провела тренінг «Як подружити дітей з емоціями»  (використання знань про свої і чужі емоції для міжособистісного спілкування дітей передшкільного /молодшого/ віку). Також досить цікавим був тренінг Рудюк Оксани, вихователя ДНЗ №9, «Соціальні навички – ключ до успішного життя».

     Під час практичного модуля  практичний психолог ДНЗ №12 Бабенко Галина   провела цікавий та змістовний майстер – клас «Зустріч з «лялькою – персоною» з ознакою короткозорості».

      Наприкінці зустрічі керівник семінару- практикуму Міняйло Олена.  разом з консультантом ЦПРПП Кузьменко Ірина підвели підсумки семінару-практикуму та ознайомили присутніх із рекомендаціями.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas