Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Літературний огляд "Генерал Перемоги"

     14 листопада 1904 року народився Кузьма МиколайовичДерев'янко (1904 — 1954 рр.), наш земляк із села Косенівка, український радянський військовий діяч, Герой України, генерал-лейтенант. 2 вересня 1945 року приймав капітуляцію Японської імперії. Саме його підпис символічно поставив крапку в Другій світовій війні.

      11 листопада, в Ценральній бібліотеці для дорослих відбувся літературний огляд "Генерал Перемоги", присвячений пам'яті Кузьми Дерев'янка, своїми дослідженнями і напрацюваннями поділився почесний ветеран України та міста Умань, заступник головиУманськоїміської Ради ветеранів, активіст Уманської територіальної громади, член Спілки журналістів України, дослідник Микола Никифорович Бесараб.

     Публікую, надані Миколою Никифоровичем світлиниіз села Косенівка за 2005 та 2007 роки.

     У 2005 - за участі представників Міністерства оборони України, керівників обласних, міських та районних органів влади, ветеранів міста і району, громадських організацій проведено багаточисельний мітинг в честь пам’ятінашого славетного земляка генерала Дерев’янка Кузьми Миколайовича та урочисто відкрито меморіальний музей-садибу Героя України. Музей завжди відкритий для відвідувачів, адже працює в  ньому одна із родичок нашого славного земляка, там дійсно є на що подивитись і можна багато цікавого дізнатись про генерала з уст його родичів. Тож за можливості, напередодні дня народження Кузьми Дерев'янка рекомендуємо відвідати його музей-садибу в Косенівці.

     На світлинах за 2007 рік – семінар керівників одинадцяти міських, районних та міськрайонних організацій Уманщини, який сприяв порозумінню між громадськими організаціями, осередками політичних партій та органами влади. Також тоді було проведено презентацію «Товариства «Дзвін» та підведено підсумки щорічного конкурсу школярів «Обдарованість ‒ 2007».

     Отож цими днями згадуємо Кузьму Миколайовича, читаймо його біографію і пам'ятаймо про його мужність і звитягу. На літературному огляді були представлені книги та періодичні видання, які зберігаютьсяу фондах бібліотеки, присвячені генералу.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas