Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар – практикум для вихователів старших груп дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів початкових шкіл міста з теми «Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти в контексті підготовки до навчання в Новій українській школі

       18 лютого 2022 року в залі засідань управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради відбувся семінар – практикум для вихователів старших  груп дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів початкових шкіл міста  з теми «Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти в контексті підготовки до навчання в Новій українській школі».  Робота семінару була спрямована на підвищення рівня професійної компетентності педагогів щодо забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти.

       У ході семінару-практикуму вихователі ознайомились з різноманітними інноваційними технологіями, методами і прийомами роботи з дітьми в умовах сучасного дошкільного навчального закладу.

      Під час науково-методичного модуля було представлено ґрунтовну доповідь з презентаційними  та відеоматеріалами «Забезпечення наступності між ЗДО та НУШ в умовах реформування освіти», яку підготувала кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки УДПУ ім. П. Тичини  Кравчук Н.П.. Щоб збагатити та розширити знання педагогів з даної теми,  консультант ЦПРПП Кузьменко І.М.,  розповіла про актуальність неперервності освітнього процесу на етапах дошкільної та початкової освіти в сучасних умовах. Також було представлено досвід роботи педагогів

       ПШ №2  «Наскрізний процес навчання та виховання, який формує компетентності та цінності майбутнього громадянина України».

      Під час практичного модулю педагоги переглянули заняття з дітьми старшого дошкільного віку та учнями 1 класу за науково – педагогічним проектом «Інтелект України», які були представлені педагогами ПШ №2 Соєю Т.Ю. і  Каракай Н.І. та вихователем ДНЗ №31 Гульоватою Н.А..

      З учасниками семінару проведено ряд тренінгів. Зокрема  вихователь ДНЗ №15  Таран В.І. провела тренінг «Формування життєвокомпетентнісної особистості дітей дошкільного віку через сенсорно- математичний розвиток   світлі ідей Марії Монтессорі».  Іванишина Н.М., вихователь ДНЗ №4 провела майстер – клас «Патріотизм починається з дитинства». Вихователь ДНЗ №31 Макрушина Н.В. ознайомила присутніх з проектом «Сприяння освіті» та провела  цікавий та змістовний майстер – клас «Шість цеглинок в освітньому просторі ЗДО»

      Під час практичного модуля  практичний психолог ПШ №2  Пуга Н.В.    надала поради педагогам щодо виховання дітей покоління «Альфа»..

      Наприкінці зустрічі консультант  ЦПРПП Кузьменко І.М.  підвели підсумки семінару-практикуму та ознайомили присутніх із рекомендаціями.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas