Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар - практикум учителів основ здоров’я

 

         12 квітня 2022 року на базі школи №12 центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради проведено в режимі онлайн семінар-практикум для вчителів основ здоров’я міста з проблеми «Використання здоров’язберігаючих технологій на уроках основ здоровʼя як умова формування культури здоровʼя школярів».

 Відкрила семінар консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Плющ. У своєму виступі вона акцентувала увагу вчителів на використанні сучасних методик формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і  здоров’я, оволодіння навичками безпечної, здорової поведінки та особливості викладання предмету «Основи здоров’я»  в умовах воєнного часу.

   З відеопрезентацією «Калейдоскоп  здоровʼя» перед учасниками семінару виступила директор школи Світлана Надєіна. Вона розповіла про застосування педагогами закладу здоров’язберігаючих технологій, що забезпечують поєднання пізнавальної та здоров’яформуючої  діяльності освітнього процесу.

  Практичну спрямованість мав майстер-клас «Здоровʼя єднає школярів» вчителя основ здоров’я школи №12 Катерини Гонтарук. Вона представила педагогам власні методичні прийоми формування культури здоров’я учнів на уроках основ здоров’я. Вчителі виконували завдання в ментіметр за допомогою QR-кодів з використанням дошки  Padlet.

Практичний психолог школи Яна Коломієць провела з учасниками семінару мінітренінг, під час якого вчителі на практиці ознайомилися із вправами психологічного та фізичного розвантаження.

   Керівник міського методичного об’єднання вчителів основ здоров’я  Оксана Сатанівська презентувала важливу інформацію щодо власної безпеки дитини в умовах воєнного часу: важливість дотримання та виконання дій при сигналі повітряної тривоги, правил безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, порядку дій при небезпеці застосування отруйних речовин.

   Під час підведення підсумку семінару педагоги відзначили практичне значення питань, які були розглянуті на цьому методичному заході.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas