Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Навчально-польові збори – 2022

      Молоду незалежну українську державу мають будувати, оберігати і захищати національно свідомі, віддані Батьківщині патріоти.

     Конституція України визначає, що захист держави є обов’язком громадян України, найважливішою її функцією. Безпека людини, її життя і здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Готовність Збройних Сил України до виконання своїх функцій значною мірою залежить від її особового складу, зокрема підготовленості молоді до проходження військової служби. Метою навчального предмета «Захист України» є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту нашої держави та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання.

      Сучасні виклики сприяли трансформації освітнього процессу. Особливої актуальності ці зміни набули у зв’язку з необхідністю застосування дистанційного навчання. З 20.04.2022 по 22.04.2022 проведено навчально-польові збори з учнями, які закінчують вивчення предмета «Захист України» у закладах загальної середньої освіти, із застосуванням технологій дистанційного навчання. Всього навчання пройшли 477 здобувачів освіти, з них 78% отримали високий рівень навчальних досягнень, 17% - достатній, 5% - середній, низький – 0%. Учителі предмета «Захист України» відмічають високий морально-психологічний стан здобувачів освіти.

      Виконання контрольних нормативів проведено у вигляді тестів. Юнаки ґрунтовно відповіли на запитання щодо військової стратегії, вогневої та тактичної підготовки, завдань та озброєння механізованого відділення, дій солдата в обороні, будови автомата та правил стрільби. Проте слід визнати, що питання про інженерне обладнання, атаки з подоланням міно-вибухових та інших інженерних перешкод потребують більш детального вивчення.

     Надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях – основна тема занять дівчат одинадцятих класів, як підсумок навчання з предмета «Захист України» («Основи медичних знань»). Тестові завдання, які виконували дівчата, полягали в тому, щоб найпростішими засобами врятувати життя потерпілому, запобігти розвитку можливих ускладнень, зменшити тяжкість перебігу травм чи захворювань, які отримують люди при надзвичайних ситуаціях. Найкраще дівчата відповіли на запитання про види кровотеч та способи їх зупинки, надання домедичної допомоги у випадках: анафілактичного шоку, стенокардії, бронхіальної астми,  вимірювання артеріального тиску, отруєння, накладання джгута, здійснення серцево-легеневої реанімації, алгоритм первинного домедичного огляду пораненого та надання допомоги в умовах бойових дій.

     Кардинальні історичні зміни, яких зазнає сьогодні Україна, впливають на всі аспекти суспільного життя. А міць наших Збройних Сил України є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас!



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas