Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень пам’яті Василя Сухомлинського «Всі добрі люди – одна сім'я» в закладах освіти Уманської МТГ

             28 вересня - день народження великого педагога-гуманіста Василя Олександровича Сухомлинського.

             Відповідно до річного плану  управління освіти та гуманітарної політики на 2022/2023 н.р. з 19.09.2022 по 23.09.2022 року на базі ЗЗСО, ДНЗ  Уманської МТГ традиційно пройшов тиждень пам’яті Василя Сухомлинського «Всі добрі люди – одна сім'я».

               Урочисте відкриття Тижня пам’яті відомого українського педагога

В.О.Сухомлинського в опорному закладі з впровадження ідей освітянина, охопило всіх учнів початкової ланки. Інтегровані та комплексні уроки, онлайн-уроки у 1-4 класах насичені ідеями творчої спадщини у рубриці «Нова доба освіти за ідеями В.О.Сухомлинського». Корисним було вручення пам’яток батькам «Золоті правила сімейного виховання» як основи педагогіки партнерства. Захопливі квести із станціями-оповіданнями «Чарівний ліс», «Веселі комашки», «Кумедні звірятка» урізноманітнили дозвілля учнів.  Інсценізація казок В.О.Сухомлинського «Подорож Країною Казок» показали фантастичні перевтілення і творчі здібності учнів-вихованців.

           Тиждень пам’яті у вересні 2022 року охопив всі освітні заклади Умані, де були проведені тематичні ранкові зустрічі, години спілкування, уроки добра, бібліотечні уроки "Дорогою любові та добра», організовано уроки в природі «Стежина до навчання», створено виставки в бібліотеках, присвячені творам педагога-письменника, експозиції малюнків до його творів «У кожній казці мудрості перлина». Оздоровчі цікавинки тижня презентували рухливі перерви «Подорож Країною здоров’я».  Виставка композицій із природніх матеріалів «Казка в гості завітала» за оповіданнями відомого педагога естетично наповнювала атмосферу фантазії і творчості заходів. Освітяни знайомили учнів 1-9 класів з поезією та оповіданнями Василя Сухомлинського, обговорювали його заповіді та принципи гуманної педагогіки. Дискутували про силу та вплив слова на годині спілкування «У маленькому слові велика істина» здобувачі освіти із вчителями. Не менш цікаво пройшли години спілкування «Бо я Людина», які мають на меті заглибитися в психологію людини та віднайти те людяне та толерантне, що часто сховане під маскою байдужості. Педагоги в розрізі інтегрованих  уроків запропонували школярам цифровий контент «Віртуальну зустріч із письменником і педагогом В.О.Сухомлинським». Саме такі гортання сторінок життя та творчості видатних людей нагадують кожному про те, а яку спадщину залишить кожен після себе.

           Цікаву інформацію, колажі, відеоролики презентували заклади освіти на  шкільних сайтах, в освітянських групах«Умань освіта», «Освітяни Умані разом».



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas