Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання творчої групи STEAM вчителів початкових класів ЗЗСО Уманської МТГ

     Наш розвивальний STEAM Hub, творча група вчителів початкових класів, із впровадження STEAM технологій в освіту молодших школярів — приклад того, як великі мрії втілюються у життя. Адже другий  рік поспіль  творчі вчителі початкових класів Уманської МТГ апробовують власні розробки уроків, заходів, тижнів із STEAM-освіти, та  навіть більше- є учасниками міського конкурсу педагогічних технологій "Умань- освіта- 2022", учасниками і  переможцями обласного конкурсу у квітні 2022 року. Більше про роботу  освітянського хабу буде відомо навесні 2023 року, адже 11 жовтня 2022 учасники творчої спільноти з ЗЗСО: УПШ#1,  УПШ#3, УЛ#2, УГ#5, УГ#7,- за  ініціативи Наталії Руденко, консультанта центру професійного розвитку педагогічних працівників Уманської міської ради, окреслили напрямки  роботи, обговорили освітні інструменти та хронологію етапів розробки та впровадження  майбутніх STEAM-проєктів.Втім, деякі речі неможливо виміряти числами, результатами участі у  конкурсах. Посмішки, радість, індивідуальність і творчість кожного вчителя, його підтримка — це те, заради чого наша команда ЦПРПП працює, спільно з педагогами бере участь у цікавих проєктах.

      Ідеї для розробки та впровадження STEAM project педагогинаразівирішили почерпнути із інновацій  інших країн світу, наприклад, Японії. Нині наука цієї країни займає передові позиції в галузі нових технологій. Врахувавши досвід минулого, Японія використовує більшість розробок для поліпшення якості життя людей і захисту навколишнього середовища. Створюються і вдосконалюються нові, екологічно чисті двигуни для автомобілів, роботи та ефективні медикаменти, що полегшують життя недієздатних громадян, економляться і повторно використовуються енергоносії та цінні метали. Сучасний підхід Японії до науки з певної точки зору можна назвати шляхом у майбутнє.

    Консультант ЦПРПП Руденко Н.Л. на засіданні ТГ STEAM зауважила колегам,  що освітяни вмотивовані тим, що мають змогу реалізовувати нові ідеї та їх практичні розробки, рекомендувати до впровадження на міському та обласному рівнях, використовуючи новітні технології навчання.  Разом ми, освітяни, розвиваємось і розвиваємо наших колег, а також учнів, а отже — і наше майбутнє.

________________

   Our developmental STEAM  Hub is an example of how big dreams come true.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas