Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень української писемності та мови

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.

                                                                    Заклятий для сусіднього хижацтва.

                                                                    Вона твого життя міцна основа,

                                                                  Певніша над усі скарби й багатства.

                                                                                                                            П. Куліш

     У закладах дошкільної, загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади  проведено предметний Тиждень української писемності та мови, метою якого є заохочення вихованців, учнів до поглиблення знань з вивчення рідної мови, зацікавленості її історією;  розвиток мовленнєвих здібностей  учнів, збагачення  словникового  запасу.

    Заходи, проведені впродовж Тижня, були різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції, допомогли поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови. Учні, вихованці  мали змогу вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким українська мова  у нас є сьогодні.

   Участь в обласному марафоні «Примнож добро, красу і слово!»,  інформаційні хвилинки,  усні журнали, випуск стіннівок,  конкурс  читців-декламаторів, інсценізації творів українських авторів, виставки-огляди літератури, творчі майстер-класи педагогів, мовознавчі інтелект-вікторини, лінгвістичні ігри, мовні марафони, батли, презентації дитячих малюнків, створення пентбуків, лепбуків - це неповний перелік святкових заходів, які продемонстрували єдність усіх, хто любить і шанує українське слово,  спонукали  до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими. 

 Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, проведені заходи є важливими і особливо актуальними.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas