Онлайн-семінар учителів математики

          Центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики проведено семінар-практикум для вчителів математики з проблеми «Підвищення якості знань учнів з математики і створення мотивації успіху на основі впровадження в освітній процес нових освітніх технологій». Активну участь в організації та проведенні семінару взяли науковці кафедри вищої математики та методики навчання математики факультету фізики, математики та інформатики УДПУ імені Павла Тичини, вчителі математики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 імені М.П.Бажана.

          Відкрила семінар консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Плющ Т.М. У своєму виступі вона зазначила, що використання сучасних методів і технологій навчання математики з  метою організації активної навчально-пізнавальної діяльності учнів, усвідомлення сучасним учителем системи реалізації ідей Нової української школи сприяє піднесенню ролі математики у закладах загальної середньої освіти.

          З доповіддю «Використання онлайн - сервісів у навчанні учнів математики як одна з вимог сучасності» виступила Тягай І.М., кандидат педагогічних наук,  доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики УДПУ імені Павла Тичини

         Учасники семінару переглянули презентацію «Мотивація успіху учнів на основі впровадження новітніх технологій навчання», підготовлену вчителем математики школи №11 Сатановським І.М, в якій він ознайомив педагогів з онлайн-ресурсами, які можна використовувати при вивченні математики в режимах онлайн та офлайн, а саме: математичний інтерактивний конструктор MathDisk, що дозволяє наочно показати об’ємні фігури у русі, Matifik – персоналізоване вивчення математики для учнів 1-6 класів у грайливій формі,  LearningApps – це сервіс з невеликими інтерактивними модулями, Mozaikeducation – цифрові підручники із застосуванням інтерактивних 3D-анімацій, Padlet – інтерактивна  дошка для дистанційного навчання математики.

        Коптюх Я.В., учитель математики ЗОШ №11, проілюструвала практичне застосування графічного калькулятора Desmos.

         Дубовик В.В.,  старший викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики УДПУ імені Павла Тичини, провів для вчителів майстер-клас «Сучасні інструменти створення ментальних карт та навчальних схем».      

        Під час підведення підсумків учасники семінару підкреслили актуальність та важливість обговореної проблеми, відмітили високий рівень та практичну спрямованість семінару.

        Центр професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради висловлює подяку Махометі Т.М., декану факультету фізики, математики та інформатики УДПУ імені Павла Тичини, кандидату педагогічних наук, доценту,в за сприяння в організації та проведенні семінару-практикуму.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.